Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Refluxra szódabikarbónás...

Refluxra szódabikarbónás gargalizálás?

Figyelt kérdés
Mennyi legyen a szódabikarbóna- víz aránya?

#reflux #Szódabikarbónás öblögetés
2021. szept. 10. 15:24
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Hát nem gargalizálni kéne, attól nem megy a gyomrodba, hanem egy kávéskanálnyit egy pohár vízzel meginni. Bár a savcsökkentő gyógyszerek pl Rennie azért finomabbak.
2021. szept. 10. 15:37
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Kérj savlekötőt. Egyél kevesebb zsírosat, több zöldséget, alkoholt meg felejtsd el. 1-2 hónap és elmúlik.
2021. szept. 10. 15:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Szedek savlekötőt is, kávét, alkoholt nem iszok. Helyette lúgos vizet és fehér akácvirág teát kortyolgatok. Mivel a torkom is csúnya és fáj azt ajánlotta a doki, hogy gargalizáljak szódabikarbónás vízzel. Azt viszont nem kérdeztem, hogyan is kellene ezt kivitelezni.
2021. szept. 10. 17:43
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Akkor nem lesz gond. Egy dologra figyelj: Ha savlekötőt szedsz, akkor előtte közvetlen vagy után a ne szódabikarbónázz, mert a gyógyszer hatását vonja el, illetve... légy türelemmel. Nekem nagyon durva reluxom volt, egy pánikroham váltotta ki, aztán csendes reflux lett belőle, ami azt jelenti, hogy bár a gyomrom nem fájt jelentősen, a mellkasom, illetve a torkom nagyon kellemetlenül fájt. Légy türelemmel. Közvetlen gyógyszer előtt vagy után semmi olyat ne tegyél, ami csökkentené a ph-t a gyomorsavadban, a gyógyszernek fel kell szívódnia rendesen.
2021. szept. 10. 18:54
 5/8 Grimfox ***** válasza:
74%

Egyszerű. Egy sima pohárba, ami 2-3 decis, raksz egy teáskanál szódabikarbónát. Azzal már lehet gargalizálni, csak nem lesz finom... Mivel az evés, és ivás lemossa az ilyesmit, étkezés után kell gargalizálni, és utána úgy egy órát nem szabad enni, inni(ha be kell venned egy gyógyszert, az elsőbbséget élvez).

Bár nem tudom, mennyivel jobb sav helyett lúggal terhelni a nyelőcsöved. Régen volt egy szirupszerű gyógyszer, almagel szuszpenzió néven. Nem tudom, még forgalomban van e. Ez is savcsökkentő alapjáraton, de ez emellett védőréteget is képez a nyálkahártyán a gyomorban, és a nyelőcsőben. Lehet, hogy erről érdemes lenne megkérdezni az orvost.

2021. szept. 11. 23:57
 6/8 anonim ***** válasza:
16%

A reflux meg MINDIG azt jelenti, hogy KEVES a gyomorsavad. Azonnal hagyd abba a barom savlekotot.

Tovabba figyelj arra, hogy ne fekudj le kaja utan, es rendesen ulj (ne legyel gornyedt), mert ezzel pont azt az izmot cseszed szet, ami zarva tartja a gyomorszajad. ;)

2021. szept. 21. 03:56
 7/8 anonim ***** válasza:
63%
Na ekkora hülyeséget, hogy a reflux kevés gyomorsav, még a gyakori történetében se hallottam soha!
2021. szept. 21. 07:27
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Senkit sem érdekel, hogy tudatlan barom vagy... :)
2021. szept. 25. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!