Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » A marijuanaban van cbd?...

A marijuanaban van cbd? Elszívva kifejti a hatását?

Figyelt kérdés

Nagyon súlyos reaktív architisem van (mind a két térdem be van gyulladva, sokáig járás képtelen is voltam), a tablettás gyulladásgátlók már tönkre tették az emésztésemet, az intravénás szteroidos kezelés pedig szörnyű mellékhatásokat okozott a kórházban . A kórházi kezelésnek vége. Külföldi szaklapokban olvastam, hogy a marijuana nagyon hatékony kezelést jelenthet a benne található cbd-nek köszönhetően. Arra gondoltam, hogy a tablettás kezelést a felére csökkenteném a gyomor károsító hatás mérséklésének érdekében és heti 3x marijuánával orvosolnám az ízületi gyulladásomat.

Ki mit tanácsol? Érdemes 50 ezerért olajat beszerezni, vagy esetleg süti formájában fogyasztani? Nyilván a cigaretta a tüdőt károsítja, de összesen 24 alkalommal használnám mert 2 hónap alatt a gyulladásnak el kellene tűnni utána a tüdőm ki tud tisztulni.

Köszönöm a válaszokat.

2021. márc. 27. 17:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10

Nincs olyan, hogy magyarországi vadkender. Ha az utcai fűre gondolsz, akkor nagyrészük az északi, másik részük a déli határon át jön. Ha belföldön termesztik, akkor viszont olyat termesztenek, amire igény van, ami általában hibrid, de legtöbbször tiszta Sativa. A magokat külföldről szerzik be. A sativa, indica pedig fajtatiszta, ha keveredik, akkor már hibridnek nevezzük.

2021. márc. 27. 18:15
 12/16 anonim ***** válasza:

11, Én falun lakom. Amikor nyáron kimegyek a közei szántóföldre, akkor a végén ott nőnek több száz méteres sorokban ahol a kukoricásnak vége. Azt senki nem úgy ülteti oda. Azok hibrid növények. Igen. De ha kivonok mondjuk 50 kiló olyanból tiszta hasist abban lesz thc is. És ott még a növényeket sem kell keresgélni.

De van akinek olyan tapasztalata van már ebben hogy ránézésre kb be lehet lőni melyik indicásabb, és azoknak egyenként leszedve a murva leveleit (magot körülvevő kis levél) is be lehet szívni. Csak az ilyen növényt keresni kell. De ilyen is van :)

Amit meg mások ültetnek, meg külföldről hozzák be, stb - az persze más kategória.

2021. márc. 27. 18:24
 13/16 anonim ***** válasza:

Igen, az vadkender. Nincs rajtuk virágzat. A levél valóban tartalmazhat minimális hatóanyagot, de én azzal nem foglalkoznék. Beszívni meg nem tudnék, mert így is rá vagyok szokva a 20%-os hidrora. :D

Mindenesetre a kérdezőnek olaj formájában éri meg, semmiféleképpen sem vadkenderből előállítani.

2021. márc. 27. 18:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem azért éri meg vadkenderből, mert abban jó nagy dózisú cdb-van, és van mellette nagyon kevés thc-is. Az olaj meg ugye 10 ezrek. Ki fizetne annyit, amikor csak le kell szárítani, darálni, és vajon meg pirítani kicsit?

Viszont jobban belegondolva a kérdezőnek nem lesz ideje nyárig várni. Szóval marad az olaj. (Ami szerintem nevetségesen drága.)

2021. márc. 27. 18:33
 15/16 A kérdező kommentje:
Marad akkor a joint. Ha nem működik akkor veszek drága olajat.
2021. márc. 27. 19:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a cbd-t. Olaj formában is jól és legális kender virágzatból is. Kicsit más a hatásmechanizmus, érdemes kísérletezni. Természetesen a thc tartalmú fűben is van cbd, de azok itthon egyelőre illegálisak, úgyhogy ha nem akarsz börtönt kockáztatni még a betegséged mellé, akkor inkább hanyagold.
2021. máj. 25. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!