Mit okoznak a gyógyteák hosszútávú hatásai?
"a töménytelen ízfokozót és energiaitalt bírják az emberek"
Azt hiszed? Azt hiszed, véletlen, hogy a te nemzedéked az első, amelyiknek a várható élettartama rövidebb, mint a szüleié? Azt hiszed, véletlen a fiatalok közt járványszerűen terjedő depresszió, és egyéb mentális gebaszok? Véletlen a rengeteg allergia, és a több mint százféle tünetben manifesztálódó, autoimmun betegség?
Az ízfokozó egy Lizin nevű aminosav, amire szüksége van ugyan a szervezetnek, ám ha túl sokat kap, elfoglalja az Arginin helyét. Arginin hiányában nem termelődik a NO, anélkül pedig sérül a kapilláris keringés.
Energiaital és egyéb cukrozott lónyálak; 2007-ben bezárták a magyar cukorgyárak túlnyomó részét. Tették ezt azért, mert cukrot sokkal olcsóbb kukoricából hidrolizálni, mint cukorrépából főzni. Azóta az USA-ból kapott olcsó cukrokat használjuk, ami viszont nyakig van az Atrazin nevű gyomirtó szermaradványával. Az Atrazint ugyancsak 2007-ben tiltották be hazánkban, de a talajvizeinkben még most is jelen van, s az ilyen vizekben kikelő békáknak mindössze 10%-a hím, 50%-a nőstény, a többi hermafrodita. Nézz körül a fiatal fiúk közt; jó részüknek másféllel kezdődhetne a személyi száma...
Ami az ominózus teákat illeti, ezek a patogén bálbaktériumok, paraziták kipusztítására használatosak, ezért csak kúraszerűen érdemes alkalmazni őket. Hosszútávon kárt tehetnek a hasznos bélflórában is.
Sajnos a boltokban kapató, élelmiszernek látszó tárgyak sem barátai az egészségnek. Amihez nyúlsz, mindennel mérgezed magad. Tényleg csak abban bízhatsz, amit te magad termeltél és főztél meg. A kenyér már nem kovászolással készül, hanem élesztővel, így a glutén nem hasad le gliadnira és gluteninre, hanem egyben marad, és károsítja a vékonybél falát. Az ultrapasztőrözött tej fehérjéje a magas hőfoktól felismerhetetlen fehérjévé válik, ami megint csak immunválaszt eredményez, és a molekuláris mimikri miatt autoimmun folyamatot indít be. A zöldségek nyakig vannak glifozáttal, ami dr. Guseo szerint a legfőbb okozója az áteresztő bél szindrómának. A húsok egy rahedli növekedési hormont és antibiotikumot tartalmaznak. 1910 óta több mint 2500 toxin került a közvetlen környezetünkbe, amiből kb 80-nal napi szinten érintkezünk. És akkor még nem beszéltem a levegőről, a vízről, a tisztálkodó- és illatszerekről, az elektroszmogról, a stresszről, ami mind-mind naponta hazavágja a mellékvesénket.
Szóval az italok mellőzésével még vajmi keveset teszel a hosszú életért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!