Van valaki itt, aki gyógyszermentesen él?
Én nem élek teljesen gyógyszermentesen de nagyon aktívan odafigyelek rá hogy elkerüljem a gyógyszert. Például amikor megfájdul a fejem vagy a hasam amikor megvan akkor a barátaim/rokonok egyből, gondolkodás nélkül adják a gyógyszert. Sosem fogadom el.
Akkor szedek csak gyógyszert amikor valami nagyon komoly egészségügyi gond miatt antibiotikumot ír fel az orvos.
Én (65/N) több éve nem használok semmiféle gyógyszert, de ez nem tudatos döntés volt, hanem amióta megfelelö életmódra váltottam, egyszerüen nincs szükségem rá, még csak náthás sem voltam azóta.
A gyógyszerek nem tudják a rossz táplálozást, életmódot rendbehozni, csak az ezek miatt kialakult tüneteket próbálják csökkenteni.
Nem szedek gyógyszert.
Immunrendszer erősítésére,a helyes táplálkozás és séta a friss levegőn.Elegendő alvás.
Ezek egyszerű, könnyen véghezvihető változtatások.
Télen+D vitamin.
En 32 evig ilyen voltam. Fajdalomcsillapitot nem szedtem, fejfajaskor oklendeztem, hanytam a kintol. Menstruaciokor nemcsak otthon kellett maradnom, de pokol volt. Igen, ittam gyogyteakat, massziroztam a talpamon a reflexzonakat, mantraztam.
Aztan 32 evesen be mertem venni egy Nurofent. Ha tudtam volna elobb! 15 eve szedek gyogyszert, mikor szukseg van ra. Sajnalom, akik elmeletek miatt foloslegesen szenvednek.
Én pl. nem szoktam gyógyszert szedni, de nem is voltam igazán beteg évek óta. Felfázásra tőzegáfonya levet iszom, hasfájásra pálinkát, lábgörcsre magnéziumot, idegességre citromfű-orbáncfű teát, ha szükséges. Az összes betegség, ami előjön nálam, pszichés eredetű, azt tapasztaltam. Így az a legfontosabb, hogy a kapcsolataim, életritmusom, amennyire lehet, kiegyensúlyozott legyen. Meg kell találni azokat a dolgokat, amelyekre jól reagálsz különböző lelkiállapotokban. Én pl. feszültséglevezetésképp szeretek horrorfilmeket nézni, ha kedvetlen vagyok, futok vagy táncolok zenére, és szükségem van sok érintésre is.
Ha van valamilyen konkrét probléma, pl. magas vérnyomás, és gyógyszert szedsz rá, esetleg próbálkozhatsz csökkenteni az adagot, mellette fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszulát szedni. Nekem még egy sima fokhagymás pirítós is nagyon leviszi.
Ingadozó vércukorra a rendszeres táplálkozás, lassú felszívódású szénhidrátok a jók, krómmal kombinálva, magas vércukorra jó a berkenyelé és az algák.
Immunerősítésre találsz temérdek készítményt, minél természetesebb, annál jobb, lehetőleg azokat preferáld, amik nincsenek nagyon feldolgozva, pl. méhpempő, virágpor, goji gyümölcslé, de influenza szezonban érdemes otthon készíteni gyömbér italt: víz, gyömbér, méz, citromlé összekeverésével. Nem kell melegíteni, csak összerázod a lereszelt gyömbért a többivel.
Emésztőrendszerre, puffadásra is jó ez a keverék az almaecet, illetve a keserű gyógynövények mellett. Hasmenésre nincs igazi gyógyír, azt meg kell várni, hogy elmúljon, mindenképp ki kell jönnie, és pótolni kell a folyadékot, elektrolitokat erre a célra gyártott elekrtolit porral.
Hányingerre nekem a cukormentes kóla vált be a legjobban.
Ízületi problémák, hátfájás esetén zöldkagyló-kurkuma készítményekkel lehet próbálkozni, de ha pl. túlsúly okozza, vagy rossz tartás, akkor a kíméletes torna a legfontosabb, pl úszás, dinamikus jóga, megfelelő lábbeli, talpbetét.
Ezeken kívül az ízületeket, kötőszövetet, bőrt védi a kollagén.
Sok színes zöldség-gyümölcs fogyasztása javasolt, jó minőségű fehérje, sok hal az omega zsírsavak miatt, az kell az agyműködéshez, az ereknek, és gyulladáscsökkentő hatású is.
Természetesen javasolt elhagyni a cigit, kávét, mert gyomorégést okozhatnak és nagyon lecsökkentik a vitaminszintet, a tápanyagok felszívódását.
Mielőtt bármilyen készítmény alkalmazásába belekezdünk egy összetett betegség esetén, kérjük ki legalább a gyártó véleményét. Orvosa válogatja, hogy komolyan veszik-e ezek hatásait, hogy jónak tartják-e őket, vagy kifejezetten ellenjavalltnak. Érdemes őket is megkérdezni, előfordulhat egy vérképőszervi rendellenesség esetén pl., hogy nem ajánlott egy élelmiszert minden nap fogyasztani, mondjuk ha sok a hemoglobin, akkor szőlőmagot és piros gyümölcsleveket vagy céklát (holott ezeket rákellenes szereknek tartják a természetgyógyászatban). Szóval tényleg nem mindegy, mit szedünk be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!