Az őszi margitvirágnak milyen íze van?
Azt olvastam, hogy ez a gyógynövény jó a migrénre. De a bioboltban sajnos nem találtam olyan teát, amiben csak őszi margitvirág lett volna, hanem csak ilyen "fejfájás-migrén teakeveréket", amiben a margitvirágon kívül más gyógynövények is vannak még.
Viszont sajnos egyáltalán nem tudom meginni, mert még ízesítve is borzalmasan keserű. Gondoltam rá, hogy mégis veszek olyan teát, ami kizárólag őszi margitvirágból áll, de nem tudom, hogy vajon nem-e pont amiatt van ilyen keserű íze?
Valaki ivott már ilyen teát? Milyen az íze?
Azért csak keverékben kapható, mert önmagában kevés gyógynövény elég erős, hogy egy tünetet, vagy betegséget hatékonyan kezeljen. Általában több, hasonló hatású, de különböző összetételű hatóanyagra van szükség, ezért vannak a keverékek. Ha úgy gondolod, az a keverék, amit ittál ihatatlan, még nem volt szerencséd macskagyökér tartalmú nyugtató teákhoz. Tudod milyen szaga van a bagzó kandúroknak? Na azt képzeld el tömény ízként.
Érdemes lenne elolvasnod, milyen más növények vannak a teakeverékben. Lehet hogy van másik teakeverék is, amiben a keserű ízű növényt nem használták. A margitvirág herba íze is elég erős, de nem fogyaszthatatlan. Ha nem tudod, melyik lehet a keserű, írd be ide az összetevő listát, hátha valamelyikünk meg tudja mondani, melyik okozza a keserű ízt.
Erről a teáról van szó: [link]
Összetevők: ginzenggyökér, gyömbérgyökér, őszi margitvirág.
Ezek közül melyik lehet a keserű?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!