Nem átverés, mert be van bizonyítva, hogy placebótól eltérő hatása nincs.
2020. márc. 2. 14:22
5/11 anonim válasza:
Az.
2020. márc. 2. 14:23
6/11 alletta válasza:
aki hisz benne, annak nem.
szerintem igen, átverés.
2020. márc. 2. 14:23
7/11 anonim válasza:
Ebben is van egy érdekes dolog, mert alapvetően az elv nem rossz, hogy hígított méreg az gyógy hatást vált ki: kutya harapást szőrével. Ezen alapszik a gyógysör, a legtöbb oltás és néhány kenőcs elmélete is, ami bizonyítottan működik. Ellenben a homeopátia nem csak kis hígításokkal dolgozik, hanem brutális, gyakorlatilag hatóanyag nélküli hígításokkal is. Így az a (kis) része, amit pl a traumil képvisel, hatékony, de az, amikor egy a millióhoz szoros a hígítás, az csak cicológia.
Az utóbbi a jelenkori homeopátia eltejedt formája. Küzd ellene rendesen az orvos tudomány, de sokaknak nem tudomány kell, hanem emberség és hit. Ez a kettő meg az orvosok között hiánycikk. Ezért kapott teret és terjedt el a homeopátia.
2020. márc. 2. 14:32
8/11 anonim válasza:
Amióta megismertem a homeopátiát, kizárólag azt használok és mindig bevált. Az a trükkje, hogy személyre szabottan kell megválasztani, nem hasraütés szerűen. Az én orvosom kizárólag azzal gyógyít, és az akupuntúrával.
2020. márc. 2. 15:00
9/11 anonim válasza:
Az én orvosom semmivel nem gyógyít és sokszor félre diagnisztizál. Teljesen megbízhatatlan. Mégis jobban él, mint bárki, aki a körzetébe tartozik. Várom, hogy nyugdíjazzák.
2020. márc. 2. 15:41
10/11 anonim válasza:
Javítanék. Nyílván van benne átverés is, de alapvetően ha valaki erről nem tud a placebo hatás életbe léphet. Másfelől ezt átverésnek szánják valószínüleg--> rengeteg befolyó pénz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!