Ultrahangos párásítóba milyen sóoldatot használjak?
20 °C-on csak kb. 21%-os NaCl-oldat készíthető, persze kérdéses, hogy mit értesz “só” alatt, mert a kémiában minden olyan anyagot sónak nevezünk, ami egy sav és egy bázis közömbösítési reakciója során keletkezik. De felteszem a sima konyhasóra gondoltál. Mindegy.
Én tudom, hogy árulnak minden hülyeséget, a vízhidrogénezőtől egészen az elektromos lábvizes méregtelenítőig, attól ezek még nem működnek. Sőt, tudtommal a homeopátiás készítményeket - amikben bizonyítottan nincs semmi - még patikákban is lehet kapni, mégis kamu. :)
Nem tudom, hogy hogy hiheti valaki azt, hogy az oldatból eltávozik az oldott anyag ultrahang hatására, azt hiszem természettudományi tanár szakos hallgatóként lesz munkám bőven... A sóoldatból a víz elpárolog, majd miután elfogyott, a só egyszerűen kikristályosodik, nem képes az oldatból csak úgy elillanni. Ha párologtatót akarsz, párologtass, ha asztma elleni sótömböt akarsz, vegyél azt, de a kettőt nem lehet kombinálni.
Ez azért furcsa mert patikában is árulják kifejezetten párologtatásra. Egyébként tüdőgyógyász javasolta tüdőbeteg nagypapámnak. (A Korányi egyik főorvosa tehát nem is kezdő)
Egyébként a Salvus víz is párásításra ajánlott ami szintén oldott ásványi sókat tartalmaz. Nem vagyok jó kémiából de azért egy Pulmanologus főorvosnak csak elhiszem hogy létezik ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!