Megettem 10 db főtt csirkelábat. Felmegy tőle a koleszterin-szintem? . (már így is kicsit magas. )
Te vagy a nyers, 600g (asszem szilvás) gombócot evő ember? 😅 tegnap volt valaki hasonló kérdéssel.
Amúgy sztem nem lesz bajod
NEM, nem én vagyok....
Egyébként a tisztított, főtt csirkeláb a pipi-húsleves része,gyerekkoromban imádtam, azóta sem ettem.
A gombócos válaszoló vagyok.
Szerintem 1 alkalomtól nem lesz semmi bajod. Holnap mondjuk ne egyél tojást meg zsírosabb húsokat, helyette inkább harcsát, pontyot, ha a tárcád engedi, akkor lazacot(ebben sok az omega 3).
Megnéztem, ebben kb. 285 mg koleszterin lehetett. A korábbi ajánlások szerint 300 mg/nap volt a limit. Én ennek dupláját is simán megeszem naponta, néha ennél többet is, mégis teljesen jó a koleszterinszintem.
Jelenleg nincs meghatározott limit tekintettel arra, hogy a kutatások szerint az étrendi koleszterin önmagában nem befolyásolja a koleszterinszintet, mivel azt a szervezet is megtermeli magának a szükséges mennyiségben. Tehát ha semennyi koleszterint sem eszel, akkor is lehet magas a koleszterinszinted.
"Your body needs cholesterol to help build cells and produce certain hormones. Your body produces all the cholesterol it needs in the liver and intestines from fats, sugars, and proteins."
Ha csökkenteni szeretnéd a koleszterinszintedet, táplálkozz egészségesen. Kerüld a hidrogenizált növényi olajat tartalmazó ételeket, a bolti péksütiket és süteményeket, étolajat és margarint, mikrohullámúban készült popcornt, cukros édességeket. Egyél több zöldséget, dióféléket, halat, vitaminban gazdag ételeket, elég rostot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!