Hogy lehet az, hogy a jobb és bal ujjamon különböző vércukor értékeket mérek?
Figyelt kérdés
A jobb, középső ujjamon 5.5, a bal középső ujjamon 5.1
32 N
2019. júl. 3. 13:34
1/3 anonim válasza:
Ezek minimális eltérések. A házi vércukormérés nem 100% pontosságú alapból, mivel eleve nem is steril körülmények közt méred. A tesztcsíkra meg az ujjaidra akár kézmosás után simán kerülhetnek mikroszennyeződések amik befolyásolhatják, meg maga a mérőeszköz sem teljesen pontos, meg azon is lehetnek kisebb szennyeződések amik befolyásolhatják a pontos értéket. Meg persze ezeket a házi mérőeszközöket mint például vérnyomásmérő is ezeket 1-2 évente illik elvinni kalibráltatni. Laboratóriumokba eleve több vérmennyiséget vesznek le a méréshez, plusz steril körülmények közt mérik, de nekem az orvos is mondta hogy ott is lehet minimális eltérés de maximum 1-2 tizednyi.
2/3 A kérdező kommentje:
én például mindig kezet mosok babaszappannal előtte, megtörlöm jó alaposan, kb 4-5 percig és utána fújok rá fertőtlenítő sprayt. Mindig így mérem.
Ráadásul tegnap semmit nem ettem egész nap és ma éhgyomorra magasabb volt a cukrom, mint zabálós napokon. Zabálós napokon 4.9 szokott lenni, most meg hogy nem ettem semmit tegnap, felment 5.5 re... hihetetlen.. Erre van ötleted esetleg? Köszönöm egyébként a választ!
2019. júl. 3. 13:45
3/3 anonim válasza:
Azt tudod ugye, hogy ez normális érték? Szerintem ezen nem kell aggódnod. Az sem jó, ha alacsony, mert rosszul leszel. Izzadsz, remegsz, ingerült leszel, el is ájulhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!