Aurás migrén fejfájás nélkül?
Üdv, ma reggel különös tünetre lettem figyelmes. Olyan volt mint amikor tartósan belenéz az ember pl. a lámpába és tartósabb ideig ott marad a "helye" a látótérben. Viszonylag nehezen (10-15 perc?) akart elmúlni, a végén pedig enyhe villódzás társaságában "távozott" a bal oldalon. Azt nem tudnám kijelenteni, hogy csak az egyik szememre volt jellemző a dolog, de a bal oldalon dominánsabb volt azért. Más tünet (a saját pánikolásomon) kívül nem jellemezte, utána sem fájt a fejem stb. 25/L , ez kimaradt. Eddig nem észleltem ilyen tünetet magamhoz, viszont régebben volt, hogy tüsszentés után "csillagokat, meteorokat" láttam, nem ahhoz volt hasonló. Illetve homályosabban sem láttam, csak ahol ott volt a "villódzás" ott értelemszerűen kevésbé láttam jól.
Érdekes, de kicsit "ijesztő" történetszál. Tegnap vettem egy "újfajta" üditőt a boltban, melyben az eddig általam ismeretlen szukralóz édesítőszer is van. A nevére rákeresve feldobott jópár blogposztot, ahol írták, hogy migrént is okozhat. Ezután egy nagyon ijesztő kommentre bukkantam, 100%-ig megegyezett az én tünetemmel:
Eléggé durva lenne véletlennek, nem? Több ilyen kommmentet is találhattok az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!