Az emberek többsége miért vesz be rögtön fájdalomcsillapítót?
Sziasztok. Van egy barátnőm, aki állandóan fájdalomcsillapítót vesz be ha egyből elkezd fájni a feje vagy bármi. Mostanra annyira rászokott, hogy nem is hatnak neki és van, hogy több felét is be szokott venn, féltem őt. Az egészséges fájdalomcsillapítást ki se próbálja pedig nagyon sok mindent ajánlottam neki.
Igen tudom, ez így sokkal könnyebb az embereknek.
Nézd, ha a FEJEM fáj, én is azonnal beveszek egy fél tabletta Algoflexet. Nem többet, mert ha 10-ből 1-szer nem hat az a fél, akkor nagyobb adag sem fog:(
Nem a fájdalom miatt, de a fejfájás teljesen hazavágja a teljesítményemet minden téren - nem tudok koncentrálni, nem tudok dolgozni stb.
Más esetben nem veszek be fájdalomcsillapítót.
Ha azonnal beveszi a gyógyszert, mikor fájni kezd a feje, azt jól teszi. Főleg, ha tudja, hogy nem kiszáradás, fáradtság, stb. van a háttérben, amin másképp is lehetne segíteni, és tapasztalta már, hogy az enyhe fejfájásából erős fejfájás szokott lenni.
Ha ezt naponta, kétnaponta teszi, azt illik kivizsgálni. Viszont ha nincs kezelendő vagy kezelhető ok (akár életmódbeli hiba, rossz szokás), akkor szerintem érdemes csillapítani a fájdalmat.
Kedves orvos rokonom szokta mondani, hogy úgyis annyi fájdalom van, amit nem tudunk megszüntetni, legalább akinek muszáj, az ne szenvedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!