Lehet ez daganat?
Figyelt kérdés
Nagyon megvagyok rémülve,szinte már reszketek, pánikolok. A következő a problémám:Két napig nem volt székletem, aztán harmadnap,erős székelési inger mellett, olyan erős székrekedésem volt, hogy azt hittem a kórházban kötök ki. Megszorult teljesen a széklet, Kb. egy óra hosszat kínlódtam mire sikerült, 1.5 liter melegvíz elfogyasztása után székelnem. Elég nagy mennyiségű széklet távozott.Nagyon fájt utána, égő érzés is volt.Aztán utána még egyszer székelnem kellett, akkor már lágy széklet távozott, nem láttam benne vért, de miután felálltam és megnéztem, a kövezeten észre vettem két kicsi sötétebb vércseppet, ami már talán szennyezett volt kicsit a széklettel is. Másnap már normálnak mondható széklet távozott, azt hiszen vért nem láttam benne. Harmadnap a széklet végében, tetején, egy élénk piros darabot véltem felfedezni, olyan volt, mint egy darab piros paprika, de pár napja már nem ettem sem paprikát, sem paradicsomot. Következő reggel ismét ugyan így felfedeztem a tetején egy ilyen piros darabot, melyet első ránézésre nem is tudtam megállapítani, hogy vér-e. WC papíron megszemléltem, tényleg olyan volt, mint a piros paprika, de a wc papíron azért maradt egy kis vérnyom. Szóval azóta kb.6 nap még mindig van benne vér.Ma reggel ránézésre nem láttam benne, aztán pisiltem, utána ismét megnéztem, és a széklet elején, ami kicsit keményebb volt, a résében volt egy kis vércsík, illetve, a széklet közepe tájéka is, mintha pirosabb lett volna, de miután kiskanállal megakartam nézi,már konkrétan beleolvadt a székletbe.A vizelet az biztos, hogy nem véres, illetve nem is menzeszelek. Eleinte nagyon fájt székelés előtt, és csípett is, most már épphogy érzem, de még előtte nagyon kicsit fáj. Úgy gondolom már nem szabadna, hogy vérezzen, és attól tartok, hogy komolyabb dolog is van a háttérben, de nagyon félek orvosoz menni.Már félek wc-zés előtt, hogy megint lesz benne vér. Reparon kenőcsöt használok, illetve kamillás ülőfürdőt.Általában véve normálisnak mondható székleteim szoktak lenni, és mindennap. Mostanában elég kevés vizet iszom, és talán az étkezésem sem volt nagyon megfelelő. Szóval elképzelhető, hogy ez végbél, netán vastagbél daganat? A mai nap izgat főképpen, hogy most benne a székletben volt a vér, nem a tetején.2019. márc. 28. 07:51
1/3 anonim válasza:
A részletes anamnézis fényében inkább aranyeres vérzés vagy kicsit berepedt a végbélnyílás. Keresd fel a háziorvosod, aki beutal gasztroenterológiára
2/3 anonim válasza:
Nem a széklet véres inkább végbél repedés ez amit a kemény nagy széklet okozott.kenocs kell rá és kerülni a székrekedést
3/3 anonim válasza:
Az erőlködéstől berepedhetett a végbél, attól van a vérzés, sebészeten megnézik és felírnak rá erősebb kenőcsöt, mint a Reparon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!