A VITAMINSZINTET a szervezetben hogyan lehet megmérni? Van erre vizsgálati módszer? Mennyire hiteles?
A kérdező szerintem a technikai részére kiváncsi. Engem is érdekelne, hogy van-e módszer annak a mérésére, hogy a vitaminok milyen arányban vannak jelen a szervezetben.
Mindenhol arról írnak, hogy ha pl fáradékony vagyok, akkor vashiány, ha gyenge vagyok akkor pl D és C vitamin hiány, stb... De ez számomra mindig is kevés volt. Kéne egy számszerűsíthető és megbízható lista, hogy pontosan miből mennyi van. És pl hetente/havonta lehetőleg házilag lenne jó mérni, akár a vérnyomást.
Megyek a napokban vérvételre, megkérdezem a dolgot.
Ha azért kérdezed, mert végeredményben szeretnél specifikusan rád jellemző hiányokra vitaminkészítményt szedni (szóval nem akarsz feleslegesen bevinni olyasmit, amiből nincs hiányod), akkor ennek azért nincs különösebb értelme, mert olcsóbban kijössz egy rendes vitaminkomplexszel (a gélkapszulás kiszereléseket javaslom), mégha van benne felesleg is, mintha specifikusan válogatnád össze a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket.
30 éves kor fölött a kollagén és a Q10 is fontos, ezeket külön érdemes bevinni, a multivitamin-kapszulák nem tartalmazzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!