Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fáj a csuklóm a sok írástól....

Fáj a csuklóm a sok írástól. Van valami trükk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Harmadéves egyetemista, és olyan idióta tanárokkal vagyok körülvéve, akik mindig kézzel írott jegyzőkönyvet akarnak. Nos nekem a körmölés nem az erősségem, mivel nagyon hamar elfárad a kezem, ezért nagyon lassan haladok. Illetve általában az órai jegyzetelésnél se nagyon tudom tartani a tempót. A kérdésem az lenne, hogy nincs esetleg valami csuklógyakorlat vagy hasonló, ami esetleg csökkentené ezt a problémát? Lehet, hogy hülyén hangzik, de komolyan kérdezem. :D

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! (A kérdés kategóriáját tekintve nem igazán tudtam eldönteni, hogy hová is lehetne sorolni, szóval azért elnézést kérek! :D)

2019. febr. 19. 20:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nappal csuklószorító, vagy fásli, éjjelre bekenni vmi sportkrémmel.
2019. febr. 19. 21:49
 2/5 A kérdező kommentje:
De ez csak akkor jó, ha amúgy is fáj, nem? Mert nekem alapból nem fáj, csak ha sokat írok. Ha pihentetem egy fél percre, elmúlik, de akkor is sok időt vesztek. Mindenesetre köszönöm a választ!
2019. febr. 19. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ín, ínhüvelygyulladás. Óvakodj a huzattól! A csuklót, könyököt, vállat, ki kell melegíteni! Ha fiatalon nem csinálod meg, idős korodra bele fogsz rokkanni.
2019. febr. 20. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy pár tipp: változtass a kéztartásodon, a tollat fogd lazábban, be a hegyénél szorítsd, hanem feljebb tartsd; nem tudom, milyen tollal írsz, de ha golyóstollal, akkor helyette próbálj ki zseléset vagy töltőt, mert azok jobban siklanak a papíron, ezért nem kell annyira rányomni, így kevesebb erőt kell kifejteni mint vékonyan író golyóstollal.
2019. febr. 20. 15:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Ami a jegyzetelést illeti (bár szerintem harmadévre ezt te is kisilabizáltad), ne írj le mindent, csak a kulcsszavakat, mellette jobban tudsz figyelni és könyvből egészítsd ki és/vagy adjátok körbe a jegyzeteket egymás közt.
2019. febr. 20. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!