Erős kutyaszőrallergia esetén megválnál házi kedvencedtől?
Ma ahogy jöttem haza toltam be a babakocsit odajött a 3 kutyám az ajtóban örömtáncot járni.
Hirtelen bedugult az orrom elkezdett váladékozni és elkezdtem nagyon csúnyán fulladni száradt egyre jobban ki a torkom és csak ingerelte.
Bizonyított hogy nem bírom a kutyaszőrt.
Most hogy már ilyen durva reakcióm van elkezdtem azon filozni megválnék e tőlük de hát imádom őket.
Most az volt a szerencsém hogy a pelenkázó táskaban volt babavíz gyors kortyoltam belőle különben megfulladtam volna úgy köhögtem.
A gyerek szeme láttára.
Hát mondjuk egyszeri köhögési rohamtól nem az lenne az első gondolatom, hogy kidobjam a kutyát, hanem mondjuk elmennék allergia vizsgálatra, aztán beszélnék az orvosommal, hogy milyen kezelési módszerek léteznek, mennyire káros a gyógyszer, illetve vannak homeopátiás megoldások is, amik ugyan nem kínálnak instant megoldást, mint a bogyók, de hosszú távon sok esetben beválhatnak.
Ha ezek mind megtörténtek, és kiderül, hogy az allergia valóban asztmatikus jellegű, amire nincs megoldás, na _akkor_ lehet gondolkodni azon, hogy mi legyen a kutyákkal, és még akkor is nagyban függne attól, hogy mennyi idősek, és találnék e olyan embert, aki jó gazdájuk lehet. Addig meg lehet segíteni a dolgon, megfelelő és gyakori takarítással, a kutyák napi szintű szőrápolásával (amit nyilván nem te fogsz megtenni, hanem mondjuk a párod), hogy ne kerülj attól szőrfelhőbe, hogy odajönnek üdvözölni az ajtóba.
A gyerek meg még fog néhányszor köhögni látni az élete során, ettől nem fog összetörni a lelkivilága.
Nem ,nem egyszeri volt sajnos!
Ez már sokadik eset az elmúlt hetekben.
Mostanában nagyon sűrűn van ez a tünetegyüttes régen ritkán volt félévente egy.
Ezt Neked kell mérlegelned, hogy mi a jobb...
Vannak akik nem tudnak megszabadulni az allergéntől (poratka, pollen), nekik még a döntés lehetősége sem adatik meg.
Egy biztos: ez nagyon nehéz döntés!
Jó azért én nem azt mondom hogy halálos veszély a kutya hát csak velük élek évek óta bemegyek a házukba stb.
Hát azért az durva amit utolsó előtti írt 😮
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!