Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért izzadok éjjelente?

Miért izzadok éjjelente?

Figyelt kérdés
Többször felkelek arra, hogy izzadok, és napközben pedig fáradságérzetem van és ráz a hideg. Kb 1 hónapja jött elő és napi 7-8 órát alszok, csak hát elég rosszul emiatt. 20/F

2019. jan. 18. 14:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Halálra stresszeled magad, beképzelsz mindenféléket, aggódsz a nemalvás következményein, stb (előző kérdéseid alapján).
2019. jan. 18. 14:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Első körben azt érdemes megnézni, hogy nem túl meleg-e a takaród. Ez banális, de sokszor ennyin múlik az egész. Érdemes kicsit vékonyabb takarót kipróbálni.

A köv lépés a lelkiállapot. Stressz, szorongás, elfojtott, elnyomott érzések éjjel "kísérthetik" az álmaid amik izzadást, megnövekedett pulzust és vérnyomást valamint egyéb tüneteket is okozhatnak. Az éjszakai nyugtalan alvásra utalhat a nappali kialvatlanság is. (a hidegrázás szerintem nem jellemző tünet).

Erre a megoldás elsősorban a stresszhelyzet megszüntetése. De segíthet gyenge nyugtató, altató hatású gyógynövényes készítmény vagy tea (pl citromfű) esetleg magnéziumpótlás.

A harmadik kör a szervi gond. Ez esetben érdemes háziorvoshoz fordulni.

2019. jan. 18. 14:51
 3/6 A kérdező kommentje:
#1 Milyen előző kérdések? Most regisztráltam
2019. jan. 18. 16:52
 4/6 Hasty ***** válasza:
Tudni kéne hogy milyen lelki állapotban vagy. Mert bizony igaz H tartós stressz hatására is jelentkezhetnek ezek a tünetek, DE! NEM CSAK a takaró vastagsága fontos. 20 foknál magasabb hőmérsékleten is elofordulhat ez. Az én páromra pont igaz ez. Amíg tartós 23 fokban betakarozva fekudtunk le, reggelre úgy kelt fel-es éjszaka is többször-mintha bepisilt volna! Emellett minden gyulladás-goc pont ugyanezt produkálja a szervezetben. Úgy H erdemesnek tartanam ha elmennel a biztonsag kedvéért egy háziorvoshoz és elmondanad neki, lehet elkuld egy vervetelre H kiderüljön van e valami gond. :) De ha épp vizsga időszak előtt állsz vagy ilyesmi akkor ne parazz. Csak a stressz! Vagyis az nagyon nem jó de akkor legalább tudod H nem szervi probléma! És ezt tényleg csak zarojelesen ( de ha drogozol, akkor is vannak hasonló tunetek) volt barátom kokain függő volt és rá is jellemző volt ez amikor nem tudott beszivni.... Vagyis ejjelente. Érdemes elgondolkodni mint mentális mint fizikai eletviteleden. Nem okés H 20 évesen ilyeneket érzel. Valami gondot jelez a test!
2019. jan. 18. 22:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Láz, fogyás társult hozzá?
2019. jan. 20. 10:34
 6/6 anonim ***** válasza:
szerintem gyenge az immunrendszered kéne egy jo kipihenős semmit nem csinálos hétvége. tea meleg és kényelem.
2019. jan. 25. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!