Tényleg zokni nélkül "kell" aludni?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy éjjel a lábunkon történik a hő leadás, ezért nem ajánlott zokniban aludni.2018. nov. 6. 08:42
1/2 anonim válasza:
Ha tudsz úgy aludni, aludj úgy. Én nem tudnék. Azért ajánlott, hogy az ember tudjon aludni, alvás közben ugyanis minimális mértékben csökken a testhő, ésha nem tud optimálisra hűlni, akkor roszul, vagy egyáltalán nem tud elaludni, vagy elalvás után nem sokkal fel is kel aki erre érzékeny.
Egyébként nem csak alvás közben , a testünk folyamatosan a perifériákon (kézfej, lábfej, fej) ad le sok hőt, mert ott sűrű a felületi érhálózat.
Alvás közben lassul az anyagcsere, hűl a test, de ha befűtött szobában nagyon betakarózol, nem tud lehűlni, és egy aktívabb állapotban marad.
2/2 anonim válasza:
Én mindig mezitláb alszok. Nem tudok zokniban aludni. Szerintem egészséges zokni nélkül aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!