Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Milyen sampon van, ami NEM...

Milyen sampon van, ami NEM "puhítja" a hajat?

Figyelt kérdés
Arra jöttem rá, hogy a legtöbb sampon és balzsam "puhítja" és "selymessé" teszi a hajat. De én nem akarom ezt, erős dróthajat akarok, aminek van tartása. Esetleg valaki tudja mik ezek a "puhító" anyagok?
2018. okt. 18. 19:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne használj balzsamot, és egy hét múlva sírni fogsz fésülködésnél, olyan sprőd lesz a hajad. :D
2018. okt. 18. 19:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez nem a sampon problémája, hanem hormonális.
2018. okt. 18. 19:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Általában a szilikon okozza ezt a mesterséges puhaságot. Keress olyan termékeket ami ezt nem tartalmazza.

Egyébként azt vettem észre, hogy a legtöbb gyógynövényes és koffeines sampon kiszárítja a hajat.

Esetleg ezeket is kipróbálhatod.

Egyébként attól,hogy kiszárítod a hajad még nem lesz erős és jó tartású, ez inkább nagyrészt genetikai adottság. De ha a fent említett termékekből használsz tuti drótkefe szerű lesz a hajad.

2018. okt. 18. 19:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz, de:

genetikailag dróthajú vagyok :)

csak mostanság úgy vettem észre, hogy egyre puhább lesz a samponoktól, amiket használok, sőt a vastagabb, recésebb szálak kihullottak.

ezt a hormonális dolgot nem értem. Ha már kinőtt a hajam, az egy halott dolog, nem hatnak rá a hormonok, nem?

És nem használok balzsamot sose. Kifésülés nélkül szárítom meg, csak emelgetem, lazítgatom, nem szoktam fésülködni amúgy, ha még szépen le is fésülgetném a hajam ennyinek se látszana....

agyagot, hintőport, szódabikarbónát stb. nem merek használni, így csak minimális mennyiségű sampont teszek a hajamra, de remélem majd valaki megmondja a "csoda" sampon nevét :)

2018. okt. 18. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!