Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi lehet ez, és milyen vizsgál...

Mi lehet ez, és milyen vizsgálatra/orvosra lenne szükségem?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy nem ez a megfelelő kategória, akkor bocsi, mert az "általános közérzetemmel" nincsen gond, kivéve, amikor ez történik, ami az elmúlt egy hónapban négyszer is volt, és már kicsit unom meg persze "félelmetes".

Szóval néha csak úgy elkezd zsibbadni a bal kezem, majd az alkarom. Ez tart kb. 2-3 percig, majd továbbmegy a felsőajkamra, esetleg a szám is zsibbad, vagy az orrom is. A karom még mindig, de már nem annyira. Ez nem egészen az a fajta zsibbadás, amikor mondjuk ráülsz a kezedre (nem tudom, miért tennék ilyet, csak nem tudom, hogy magyarázzam), inkább csak olyan tompának érzem a karom, de érzek vele rendesen, tudok fogni, stb. csak nagyon fura, kellemetlen érzés. Ezzel együtt valami éleset is érzek, nem igazán mondanám fájdalomnak (lehet, hogy csak a tompaság miatt), mindenesetre kellemetlen.

Az egész zsibbadás kb. 5 percig tart, ettől eltekintve "tök jól" vagyok, viszont utána nagyon gyengének érzem magam, ha pl. fel kell állnom, vagy lépcsőzni, végem van. A múltkor próbáltam utána olvasni, egyszerűen nem tudtam a szavakat a fejemben kimondani. Tudtam, mit olvasok, azokat a szavakat olvastam, amik le vannak írva, de a fejemben nem azokat mondtam. Ha ez így érthető... Ezen kívül (ez nem csak az olvasás közben volt, mindig van), mintha nem látnék rendesen, lenne valami a szemem közepén. Ha fókuszálnék valamire, akkor csak egy fekete foltot látok, körülötte pedig homályos. Ez egy picike kör, de arra elég, hogy amire néznék, ne lássam. Ez is a zsibbadás után 10-15 perc, aztán vége, utána megint jól vagyok, viszont mint írtam az elmúlt időszakban kb. heti egyszer előfordul (előtte soha). Ezek között nem találtam összefüggést, ma pl. reggel volt, a múltkor délután, ma készültem el itthonról, pakolásztam a cuccaimat, a múltkor séta közben jött rám, de olyan is volt, hogy csak ültem és semmi extrát nem csináltam.

(Még azt zárójelesen megjegyezném, hogy a fejem is néha fura, nem igazán fáj, inkább olyan "nehéz", olyan érzés, mint amikor szédül az ember, csak a szédülés nélkül. Azért zárójeles, mert ugyan nem vagyok fejfájós, évente ha egyszer fáj, de elég sok dolgom volt mostanában, ez lehet csak a fáradtság miatt van. Vagy én már nem tudom.)

Elnézést, hogy regényt írtam, de nem tudom, hogy magyarázzam ezt.

2018. okt. 9. 13:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Neurológushoz menj.
2018. okt. 9. 13:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Neurológus. Nekem mondjuk ugyanezek a tünetek voltak a pánikbetegségnél is, szóval lehet semmi komoly, de első körben nézesd meg magad egy orvossal!
2018. okt. 9. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!