Lesz bajom a nagyon sok nyers tésztától?
Figyelt kérdés
Nagyon sűrűn eszek sok nyers tésztát. Ha rám tör az éhség, bekavarok egy nagy tál muffin tésztát és csak úgy nasiból megeszem. Már próbáltam róla leszokni, de nem ment. :( Lehet valami bajom tőle, egészségtelen? Komoly bajom lesz tőle? És ha igen, a betegségeknek mik a tünetei? Ja, és az elhízást nem kell írni, mert azt már tudom és sajnos el is vagyok tőle hízva. :(2010. jún. 22. 18:45
1/6 anonim válasza:
és mi a francért nem sütöd meg? úgy azért jobb
2/6 anonim válasza:
Az biztos, hogy nem tesz jót! Fájhat tőle a gyomrod is.
3/6 A kérdező kommentje:
tudom, hogy jobb, de én nagyon szeretem és mindig így eszem, már sok éve
2010. jún. 22. 18:52
4/6 anonim válasza:
Én is bele szoktam nasizni, de csak egy kicsit.
A tészta összetevői közül a tojás az, ami nyersen megbetegíthet, mivel manapság már a belsejében is lehet szalmonella, amit csak a hőkezelés szüntet meg, a mosás nem. A szalmonellózis meg nem vidám dolog. Ha ez a hobbid, használj szalmonellamentes tojást, áruházakban kapható, de persze drágább.
Az más kérdés, hogy a tészta így is, úgy is tészta, nem kell korlátlanul zabálni, ha nem mozogsz annak megfelelően, mert az elhízás is egészségkárosító.
5/6 anonim válasza:
Szerintem a nyers tészta összeragad a beleidben, mert a liszt a nedvességtől még eleve megdagad. A tojás szalmonellát okozhat ami nem jó muri. Inkább egyél olyat, amit nem kell megsütni, mert gondolom az éhségtől nem bírod kivárni. Pl. kavarj keksztekercs vagy kókuszgolyó tésztát!
6/6 anonim válasza:
Tévhit, h a nyers tészta megbetegít. Ezt orvostól tudom. A tojással vigyázni kell, de maga a tészta nem okoz problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!