Mit tegyek, hogy elhitessem magammal, hogy nem rossz a szájszagom?
Van mikor képes vagyok napi 3x fogat mosni, van hogy egyszerre 2x is, aztán mindegyik után szájvizet használni.
Minden étkezés után, ha van kéznél, szintén szájvizet használok. Annak hijján pedig legalább 2 különböző mentolos rágót veszek be.
Érzem, hogy árad a mentol a számban, de sokszor mégis úgy érzem, hogy közelről biztos nem elég jó. Bizalmas embereket megkérdeztem már, hogy mondják meg milyen. Ők is azt mondták, hogy jó mentolos. Abban a pillanatban hiszek is nekik, de ha már iszok egy kis Nestea barackot pl, akkor már úgy érzem, hogy biztos rossz, és inkább nem beszélek az emberek közelében.
Nagyon beteges, és sokszor ezért nem merek egy kiadósat jól beszélgetni, mert úgy érzem, hogy rossz a szájszagom.
Van ez a csuklónyalogatós teszt, amikor azon is semleges illatot érzek, akkor is már azt hiszem, hogy biztosan rossz amikor beszélek.
Mit tudnék tenni ez ellen, hogy ezt leküzdjem?
Alapvetően ha valaki megeszik egy vajas-téliszalámis szendvicset fogmosás után, majd bevesz egy szem erősebbik rágót, akkor csak a rágó érződik? Mert a számban olyankor még mindig érzem kicsit a szalámis szendvics "ízt".
"Van mikor képes vagyok napi 3x fogat mosni," Naponta legalább kétszer, de inkább 3-szor kell fogat mosni, így ez teljesen rendben van.
2 dolog állhat fenn:
1, Tényleg büdös a szád és nem véletlenül érzed
2, Nem büdös és túlparázod az egészet
Az írásodból úgy érzem, hogy a másodikról van szó. A szalámis "ízt", szendvics illatot nem fogja senki sem büdösnek érezni, nincs azzal semmi gond. Beszélgetés közben próbáld elterelni a figyelmed, kösd le a gondolataid mással. Kipróbálhatod, hogy közben "csemegéztek" (pl. magokat, gyümölcsfalatokat, popcornt....), így természetes lesz az illata az ételnek és Te is hozzászoksz. Nem kell mindenáron mentolos illatú száj.
Próbáld ki, hogy naponta használsz fogselymet is és a nyelved is mosd meg alaposan.
Ha ez sem segít, a biztonság kedvéért menj el orvoshoz, mert lehet, hogy tényleg egészségügyi oka van a rossz leheletnek.
"Alapvetően ha valaki megeszik egy vajas-téliszalámis szendvicset fogmosás után, majd bevesz egy szem erősebbik rágót, akkor csak a rágó érződik?"
Nem tudom képernyőn keresztül, 0-24-ben tarts egy szájszagolgatót, aki csak a te szájaddal foglalkozik.
Kissé unatkozó szagú ez az egész... Nagyon van szaga az unatkozásodnak, mert nem foglalod le magad értelmes dolgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!