Önuralom, önfegyelem idézetek? Hogy lehet gyakorolni?
Figyelt kérdés
írnátok lécci olyan cikkeket, linkeket, idézeteket, vagy csak a véleményeteket, ami arról szól hogyan érhetem el azt hogy tökéletesen parancsolni tudjak magamnak? vagy segítséget nyújt ennek elérésében. előre is köszi2010. jún. 18. 19:23
1/4 anonim válasza:
"Dem wird befohlen, der sich nicht selber gehorchen kann."
Magyarul: annak parancsolnak, aki önmagának nem tud engedelmeskedni. Ez Nietzsche: Im-ígyen szóla Zarathustra c. művéből, A maga-legyőzésről c. fejezetből való. Kissé nehéz olvasmány, de érdekes. Link: [link]
Egyébként engem is érdekel a téma, szóval veled együtt várom a válaszokat.
3/4 A kérdező kommentje:
legelső, kössz az idézetet pontosan ilyesmire gondoltam.
ha vki tud még vmi jót mondani akkor kérem...
2010. jún. 19. 16:02
4/4 anonim válasza:
Én azt csináltam hogy ha például nem tudtam parancsolni hogy ne egyek több gumicukrot akkor elhelyeztem a lakásban több helyen és jól láthatóan és elhatároztam hogy ha megeszek egyet akkor ilyen büntetés ennyi ideig hidd el ha olyat vonsz meg amit tényleg szeretsz akkor meg tudod állni hogy ne tedd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!