Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit eszel, ha lelki terhek...

Mit eszel, ha lelki terhek miatt nincs étvágyad, de muszáj enni?

Figyelt kérdés
2018. jún. 5. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Azt, amit általában. Nálam annyi a trükk, hogy amikor éppen adódik a hétköznapjaimba egy kis örömteli / felszabadult pillanat, akkor gyorsan eszek valamit. Mert amikor lehangolt vagyok, nekem sem megy. Ezeket a pillanatokat kihasználva szoktam gyorsan bekapni valamit. Nekem így sikerült. Remélem, ez neked is működik.
2018. jún. 5. 22:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Kvázi mindig tudok enni. Étvágy, éhség lehet nulla, attól még lehet funkcionálisan ételt pakolni a szánkba és nyelni. Hányingerem sosincs a rendes evéstől.

De ha nagyon, nagyon nincs kedvem semmihez (igazán komoly problémák eléggé negatívba viszik az étvágyamat), akkor jön a földimogyoró, lágytojás (egypár másodperc alatt becsúszik 1-2 tojás így), jégkrém (házi, tojássárgájából), piskóta, ezeket szeretem s akkor is könnyen megeszem, ha nem igazán élvezem az adott pillatban. Csupa fehérjedús cucc, legalább az menjen be, bár mivel a fentiek zsírosak, kalóriát is könnyen viszek be, 20 dekás napi étkezéssel nincs már nagy gond. Plusz némi zöldség, azt sem probléma megennem, persze fajtafüggő, inkább a lédús, könnyed zöldségeket könnyű ennem.

De általában a nap valamely pontján tudok enni. Szóval ha kirívó esetként nem igazán megy az ebéd (ami a legfőbb étkezésem), eszem később, amikor megéhezem, márpedig meg fogok.

2018. jún. 5. 22:05
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Turmixolj össze löncshúst tejjel, inni könnyebb mint enni.
2018. jún. 5. 22:06
 4/9 A kérdező kommentje:

A fehérje tényleg életmentő tud lenni.

3#. Valószínűleg a kérdésemből kilehet következtetni, hogy nincs ma humorérzékem, de azért köszi a próbálkozást.

2018. jún. 5. 22:58
 5/9 anonim ***** válasza:
szívesen, nem viccelődésből írtam hanem mert nekem is volt hasonló problémám és sokkal könnyebb legurítani egy nagy pohár turmixot mint szilárd ételen rágódni
2018. jún. 5. 23:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Volt egy tippem, hogy nem humorkodott, bár elég gusztustalan kombót írt, ami az én ízlésemet illeti...

Én maradok a lágytojásaimnál és a tojásos italaimnál, ha nem tudnék rágni. Étvágytalanul még tudok, de tényleg sokkal könnyebb inni, gyorsabban lecsúszik.

2018. jún. 6. 00:28
 7/9 anonim válasza:

Csokoládé!

Kis antidepresszív hatása van.

2018. jún. 6. 08:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Csokoládé, tejszínhabos krémes süti. pont :D
2018. jún. 6. 10:44
 9/9 A kérdező kommentje:

Akkor én kérek elnézést, ha nem vicc volt. Őszintén szólva ilyent árva kölyökmacskáknak adtam a táphoz való átszoktatásnál, hogy a darabos macskaeledelt összeturmixoltam anyatejpótló tejjel. Az jutott eszembe róla. Számomra nem volt guszta, de nem is vagyok macska. :-D

Ma már jobban vagyok, és készítettem ma vitamin salátát. Össze daraboltam, mindenféle zöldséget: káposzta, répa, uborka, lila hagyma, fejes saláta. Hogy tartalmasabb legyen, daraboltam még bele mozzarellát, és jó fajta virslit. Öntetnek tzatzikit készítettem. Életmentő volt már ez is. (a pacalpörkölt azért még várat magára)

Csak leírtam ötletnek, aki még szenved ilyenben.

2018. jún. 6. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!