Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Melyik a legegészségesebb...

Melyik a legegészségesebb alvás pozitúra?

Figyelt kérdés
Én általában a bal oldalamon fekszek,ahol ugye a szív van,nem nyomom szét vagy nem lesz ebből majd valami komolyabb bajom?Melyek a javasoltak?
2010. jún. 12. 08:33
 1/7 anonim ***** válasza:
41%
Neked komolyan ennyi eszed van, hogy azt hiszed, ha a bal oldaladon alszol, szétnyomod a szíved?? Ha a hülyeség fájna, de komolyan :SS Úgy alszol, ahogy jól esik...
2010. jún. 12. 08:38
 2/7 anonim válasza:
100%

A teljesen vízszintes testhelyzet nem természetes pozíció, főleg a gerincnek terhes: folyamatosan feszülnek az izmok, az ízületek és idegek, ez húzódásokhoz, becsípődésekhez vezethet. Ez a megfelelő párnahasználattal kiküszöbölhető, ha a párnát arra használjuk, hogy alvás közben segítse megőrizni fő tartóoszlopunk természetes S alakját. A gerincben ugyanis három természetes kanyarulat található: egy a hát alsó részén, a deréknál, egy a hátközépnél és egy a nyaknál. A gerinc szempontjából az oldalt fekvés és a háton alvás az ideális. A legkisebb nyomás akkor nehezedik a hátra alvás közben, ha az oldalunkon fekszünk magzati pozícióban, felhúzott térdekkel, a párnát pedig a két lábunk közé hajtogatjuk. Érdemes a nyaki görbületet is alápolcolni egy kisebb párnával, ezáltal tehermentesíthető a gerinc felső része. Segítséget jelenthetnek az úgynevezett anatómiai párnák, melyek biztosítják a megfelelő gerinctartást. Hason aludni azért nem szerencsés, mert a fej lefelé fordítása erősen megfeszíti a gerinc ízületeit és támasztóizmait. Derékfájósaknak a hanyatt fekvés lehet kényelmetlen, de ha egy párnát helyeznek el a térd alatt, kisebb nyomás nehezedik az ülőidegekre, így csökken a fájdalmuk. A rendszeresen rossz testhelyzetben való alvás súlyos ízületi problémákhoz vezethet. Akár nyaki porckorongsérv, meszesedés is kialakulhat a folyamatos terhelés miatt. A legjobb megoldás tehát a nyaki görbület alátámasztása, a fej kitámasztása a párna teljes mellőzése helyett.

[link]

2010. jún. 12. 08:47
 3/7 A kérdező kommentje:
De jó ez az utolsó,én is úgy szoktam aludni,azthittem csak én alszo úgy h felhúzom a térdeimet és a paplant a két lábam közé rakom:D
2010. jún. 12. 08:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha jó kemény az ágy, akkor a hátonfekvés a legjobb nekem (régen mindig oldalt fekve tudtam csak elaludni).

Amúgy kedves első, ha nem is nyomja szét a szívét, de nem a legjobb és legegészségesebb bal oldalon aludni.

2010. jún. 12. 08:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindegy. Az uramnak viszont nem engedem meg, hogy a hátán aludjon, mert a légkalapács halk suttogás a horkolásához képest.
2010. jún. 12. 09:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Férfiként a legegészségesebb alvás pozitúra az az,amikor 4 gyönyörű meztelen hajadonnal alszol.

Ennél jobbat elképzelni sem tudok.

2010. jún. 27. 12:53
 7/7 A kérdező kommentje:
és az miért is pozitúra?
2010. jún. 27. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!