Miért ég a gyomrom a vajas keksztől?
Boltban vásárolt.
Ahogy megeszek egy darabot, azonnal érzem már, hogy ég.
Mert a gyári kekszekbe, és minden élelmiszerbe, citromsavat raknak tartósítószerként. Néhány gyártó ezt savanyúságot szabályozó anyagkén, mások stabilizátorként, ízfokozóként stb. tüntetik fel. A gyártó gépek nem mindig keverik el egyenletesen elosztva az ételekbe, ezért lehet csomagokként, darabokként is különbség az irritáló, maró hatásukat nézve. Amelyik termékben nagyobb darabkák kerülnek, az szinte szétmarja a beleket.
De ez mellett számtalan adalékanyagot használnak, amiknek lehetnek ilyen hatásai.
A védekezés ellene egyszerű! Nem kell mindig megvenni a boltit. Tiszta alapanyagokból mindent el lehet készíteni otthon is.
Amíg nem kellően kellemetlen a helyzet addig az ember általában nem szokta komolyan venni az egészségét, amikor már nagyon zavar akkor kezd el nézegetni mi van benne
ebben az esetben kiemelhetünk kettőből két dolgot, a kekszben található glutént és a vajban található, tejfehérjét/tejcukrot + régóta fennálló stress, elfolytott érzelem, pihenés hiány bármi ami a szervezetre stresszforrás
Köszönöm!
Amiket felsoroltál, azok közül a vajat tartom lehetségesnek. Mert glutén és laktóz más dolgokban is van, de azok nem zavarnak. De a vajas keksztől valamiért nem csak a gyomrom, de a torkom is ég és az egész nyelőcső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!