Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Gyomorsavasok! Help! Mitől...

Gyomorsavasok! Help! Mitől van ez így?

Figyelt kérdés
Két napja vacsora közben és után erős hányingerem lesz. Voltam gyomortükrözésen, ultrahangon,esomeprazol sandoz 40mg tablettát kaptam, ideig óráig tűrhető volt. Napközben nincs baj, de vacsinál már rosszul vagyok. Mit kéne tennem?
2018. márc. 6. 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyel keveset es konnyen emeszthetot, keruld az alkoholt, szensavat, fuszeres dolgokat. Szedjel Rennie-t vagy mas savlekotot, ha mar nagyon elviselhetetlen. Ja, es figyelj hogy mnnyire huzod meg a derekszijadat vagy ovedet (nem viccbol irom).
2018. márc. 6. 19:50
 2/9 anonim ***** válasza:
A gyomorsav csökkentő nem hat azonnal. Rendszeres szedése esetén, eltelik 3-4 nap mire elkezd hatni. Orvosod nem világosított fel erről? Szóval, ne ess kétségbe.
2018. márc. 6. 19:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Már 1hónapja szedem😞
2018. márc. 6. 19:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Válts gyógyszert ha a jelenlegi nem hatásos. Ezt első sorban a háziorvosod kell, hogy eldöntse.
2018. márc. 6. 20:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, este már nem szabad nehéz ételt, alkoholt fogyasztani. Én is szedek gyomorsav csökkentőt s nekem a második volt hatásos.
2018. márc. 6. 20:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Alkoholt egyáltalán nem iszom. És este 6-7között szoktam enni valamit könnyebbet.
2018. márc. 6. 21:02
 7/9 anonim ***** válasza:
A savtól van hányingered, és a sérült, gyulladt gyomorszájtól, vagy gyomrodtól. Mi a diagnózis, mit mondott a doki mitől van? Ha nem használ a gyógyszer, vissza kellene menned a gasztroenterológushoz, aki adta. Este ha tüneteid vannak, igyál pár korty Salvus vizet, emeld meg a párnád éjjelre. Lehet reflux párnát is rendelni. Gyógytorna is van refluxra.
2018. márc. 6. 21:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Gyomorsav, felmaródás, gyomorhurut. A doki azt mondta, aki a tükrözést csinálta, hogy ennek a gyógyszernek használnia kell. Több, mint 1hónapja szedem, de úgy tűnik vissza tér a panasz.
2018. márc. 7. 04:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom hogy menj vissza az orvoshoz, mondd meg hogy nem enyhül a panasz, sorold el a tüneteidet és kérdezd meg mikor lehetsz már végre jobban, mit tehetnél még.
2018. márc. 7. 22:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!