Mindig is úgy ismert mindenki hogy "kemény" vagyok, bivaly erős, mostanában viszont úgy érzem nagyon legyengültem, mi lehet velem?
"Egyébként olyan 180 centi magas lehetek, és 70 kiló. Odahaza még 75-80 között mozogtam."
Napi 15 km gyaloglás után nem csodálom.
Gondolom ennyi munka mellett azért gyakran kimaradt az edzés. A gyaloglás nem futás, akármennyit letolsz belőle, kiestél a gyakorlatból és túlhajtod magad.
Nekem csak egy hónap maradt ki futásban, mégis durván megfeleződött a teljesítményem...
Hallgass a szervezetedre, ésszel kell edzeni :D Majd szépen fokozatosan visszahozod magad. Enni meg valószínű keveset eszel, azért nem kevés kalóriát égethetsz munka közben.
Sajnos a szervezet hajlamos a zsír helyett az izmokat építeni lefelé, mert azt egyszerűbb neki, pláne, ha zsír nincs is.
Azért csökken a teljesítményed - és azért mész össze -, mert izomból vesztesz. Próbálj meg sokkal több kalóriát és pláne fehérjét bevinni, mert vegetál a szervezeted és nem az előnyödre igyekszik gyűjteni az energiát. Emellett, ha éjszakázol, nem ártana némi D3 vitamint is szedni, mert nagyon megterheli a szervezeted a hiánya.
Kicsit több üzemanyag és a D-vitamin meg fogja tenni a hatását :) 4-es
Egyébként jótanácsként, mindig elfelejtenek az emberek egy aprócska tényt: a szervezeted minden körülmények között a létfenntartásra hajt. Ha nem jut elég tápanyaghoz, akkor elvonja máshonnan, ha kell leépít bármit. Ha nincs elég vitamin, átcsoportosítja azt a keveset oda, ahol nagyobb szükség van rá. Ha nem iszol eleget, akkor a vizet is. Elvisz téged egy jó darabon látszólag gond nélkül, de ha egyszer kimerül vagy tönkremegy valami, ahonnan eddig vette az energiát, azt észreveszed :)
Nem hosszútávban "gondolkodik", hanem hogy túléld még a mai napot is.
Ha erős akarsz lenni, akkor támogasd meg. Divat az ételen spórolni, de hosszútávon talán olcsóbb, mint a gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!