Percenkénti ingerek a szellentésre? Mitől?
21 éves lány vagyok és már 3 éve szenvedek a puffadással és az extrém gázosodással. Az extrémet pedig tényleg úgy értem, hogy az esti órákban jön rám és utána szinte percenként, jobb esetben 10-15 percenként jön rám a szélürítés és így elég sűrűn rohangálok mosdóba emiatt. Jártam egy pár gasztroenterológusnál, a magán orvosok a pénzre mennek és megpróbálják minél tovább húzni a vizsgálatokat, így azt meguntuk és eljöttünk. Egyedül azt sikerült megállapítania, hogy felszívódási zavarom van, amire felírt többféle gyógyszert is, de egyik se hatott. A kórházban pedig csak annyit mondtak, hogy fiatal vagy te ahhoz, hogy bármi komoly bajod legyen. Ultrahangoztak, ahol kimutatták, hogy tényleg sok a gáz a beleimbe, így sajnos semmit nem látni, illetve megitattak velem egy löttyöt, amit 2 napig figyeltek, hogy mennyi idő alatt megy át rajtam, az is normális volt.
De már nem eszek semmit, ami kicsit is puffaszthat, elhagyom a tejet, meg a puffasztó zöldségeket, kipróbáltam már mindenféle teát, gyógyszert, de semmi nem használ.
Egyszerűen már ötletem sincs, hogy mitől lehet.
Régebben volt egy erősebb diétám, 60-->40 kilóra fogytam 2 hónap alatt, kb azóta vannak ezek a problémáim. De hát most éhezni bármikor éhezhet 2 hónapot az ember. Mindenkinek tönkre megy benne az emésztése egyből? :/
Amúgy vannak teljesen normális napok, amikor is ugyan azt ettem, mint bármikor, szval még a kajára se tudom fogni. A vicces, hogyha megjön még rosszabb lesz. :/
Korábban teljesen jó volt minden, semmi bajom nem volt, nem értem, hol csúszok el most.
Valakinek ötlet? Saját tapasztalat?
Igen igen...Ezt az IBS dolgot említette a kórházas doki. De ez nálam csak azt jelenti, hogy nem akarja mélyebbre túrni magát a dologban, probléma megoldva, legyen IBS.
Nagyon sokat hallottam már, hogy sok betegnek megoldható problémája volt, de rásütötték, hogy IBS, mert nem volt kedvük mélyebben tanulmányozni a dolgot. Úgyhogy én azért nem hiszek ebben. :/
Az a baj, hogy már ötletem sincs hol vizsgáltassam ki magam, ahol nem hagyom ott a gatyám és komolyan vesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!