Tudom hülye voltam, de ez nagy baj, az orvos látni fogja a leletemen?
Figyelt kérdés
Vizeletmintát kellett vinnem de nem tudtam sokat pisilni ezért 2-3 csepp vízzel felhigitottam me tudom hogy a laboros hazaküldött volna ha nem megfelelő mennyiségű vizeletett viszek.Szerintetek ezt észreveszik a laborba és értékelhetetlen lesz, vagy észre sem lehet venni?2010. jún. 2. 17:57
1/5 anonim válasza:
Hát szerintem biztos észreveszik. Legközelebb igyál előtte direkt többet.
2/5 anonim válasza:
Értékelni lehet, csak az eredmény nem lesz pontos. Pl ha van cukor, vér, vagy üledék a vizeletben, nem mindegy hogy mennyi, és ha felhígitod, hamis eredményt ad.
3/5 anonim válasza:
Kár volt. Máskor igyál egy pohár meleg teát inkább.
4/5 anonim válasza:
Egy vízeletvizsgálathoz nem kell igazán jelentős mennyiségű vízelet. Ha a kis tartály, amit adni szoktak e célra úgy egyharmadáig van, az már bőven elég. Szóval könnyen lehet, hogy higítás nélkül is elég lett volna. Észre biztos nem veszik, viszont az eredmény hibás lehet, de csak az oldott dolgokra nézve (cukor, karbamid, bilirubin, fehérje stb). Ami az üledékben van az ugyanolyan eredményt fog adni, mintha nem higítottad volna (vörös- és fehérvérsejtek, hámsejtek, kristályok). Az oldott anyagokból értelemszerűen a valósnál KISEBB koncentráció fog megjelenni a leleten. Ha meg tudod saccolni, hányad része volt víz a leadott mintának, akkor elvileg kimatekozható a valóság.
5/5 anonim válasza:
Hát a leheleteden kétlem hogy látni fogja... maximum érezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!