Mennyire valószínű, hogy ez cukorbetegség?
Inzulinnal kezelt cukorbetegként mondanám neked, hogy sajnos a leírtak alapján ez cukorbetegség, de nem tudni, hogy annak melyik formája.
Lehet hiperinzulinómia is (vérvételkor alacsony a vércukorszint), amit egy sima vérkép nem mutat ki, komplexebb szűrésre van szükség. Tehát, ha alacsony lesz a méréskor a cukrod, attól még simán lehetsz cukorbeteg, kérj további vizsgálatokat!
Kedves Kérdező!
Semmire nem mész egy egyszeri cukorméréssel, ahogy az első válaszomban is írtam.
Lehet neked akkor és ott éppen magas, vagy alacsony, ebből semmi nem derül ki, hidd el!
TERHELÉSES(!) vércukormérés ami erre NAGYJÁBÓL(!) választ ad, utána egy 3 napos éheztetéses megfigyelés kórházi körülmények között a diabetológián.
Ez nem játék!
Írtam, hogy ne nyugodj meg, ha egy random cukormérésen alacsony a cukrod, mert attól még lehet hiperinzulinómiád, ahogy a mellékelt linken is írják, amit küldtem.
Persze nem kell rám hallgatnod, elfogadhatsz olyan válaszokat amik ideig óráig megnyugtatnak, de ezzel csak homokba dugod a fejed és egyre betegebb leszel.
Az inzulinozástól (ha kell) meg nem kell fosni, egy félcentis, hajszálnál vékonyabb tűvel történik, nem is érezni. Nekem sokszor oda kell néznem, hogy egyáltalán megszúrtam e magam.
Igaza van az 1-5-nek!
Engem a munkámból kifolyólag (autóbuszsofőr voltam) rendszeresen ellenőriztek, jó volt a reggeli cukrom, majd egy hét múlva a mentő vitt el, olyan rosszul lettem és a cukrom 27 volt.
Az IGAZI cukorbetegséget nem csak a vércukorból nézik, hanem komplex laborvizsgálat alkalmával azokat az egyéb értékeket is (pl. vörösvérsejtek) amiknek a száma utal a bujkáló cukorbetegségre. Nagyon komoly betegség ez, ezért nagyon komolyan kell venni.
Ha véletlenül nem is vagy cukorbeteg, akkor is kell neked egy alapos kivizsgálás, mert valami nagyon nincs rendben nálad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!