Egy tanyer tejberizs meg egy db nagy alma sok egy napra? Tegnap ennyit ettem es buntudatom van.
Ha ez egy komoly kérdés, akkor csak hogy tisztán láss leírok egy egészséges étrendet:
Reggeli: Egy nagy csésze müzli tejjel
Tízórai: Egy nagy alma
Ebéd: Egy tányér húsleves, plusz egy tányér tejberizs
Uzsonna: Két barack
Vacsi: Három szelet kenyér felvágottal, és zöldségekkel
Mennyiségre szerintem kb. ez az, ami már elég egy felnőtt nőnek. (Mennyiségi szempontból mondtam egészségesnek, a szánhidrát-fehérje, tudomisén milyen arányokhoz nem értek). Ha még kamasz vagy, akkor mint fejlődő szervezetnek, még több kellene. Én mint (egy vékony, és nem is sportoló) fiatal lány ennek majdnem a másfélszeresét eszem meg egy nap, és az sem sok.
Szóval ha már mindenképpen diétázni szeretnél, akkor keress egy ilyen kiegyensúlyozott étrendet, az legyen az alap, hogy naponta ötször kell enni, és ebből minimum egyszer rendesen (mint például itt az ebéd). Bűntudatod pedig ne azért legyen, mert úgy érzed keveset eszel, hanem azért, ha már muszáj, mert nem adod meg a szervezetednek azt, amire szüksége van, és így nem is tudsz rendesen teljesíteni például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!