Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 130/75 vérnoymás jó?

130/75 vérnoymás jó?

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy mérés elött általában izgulok, így a pulzusom 140-150 körül szokott lenni. Emellett ennyi a vérnyomásom. A pulzusom általában rendben van.
2010. máj. 27. 12:09
 1/5 Réti bubuzér ***** válasza:
Kicsit magasabb, mint az átlag, de bőven a normális intervallumban van.
2010. máj. 27. 12:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, hány éves vagy?ha 20 körül, akkor jó.ha A pulzusszám viszont magas!Lehet, ez is megnyomja egy kicsit a vérnyomást,valszínű nyugalmi állapotban 110-120 körül lenne.

Én otthon mérem, mert fehérköpeny-szindrómám van (rendelőben 160-170/110) otthon meg ha én mérem 130-140/100.

2010. máj. 27. 12:18
 3/5 anonim ***** válasza:
140/80 alatt még jó, onnan magas vérnyomásnak számít. A korod a pulzunál lehet befolyásoló. Ha még 20 alatt vagy, a hormonális változások miatt lehet szapora a szívverés, de a tied akkor is sok. A lányomnak volt egy időszak, amikor nyugalmi állapotban 120 körül volt a pulzusa. Az orvos valószínűsítette, hogy a hormonok, ezen belül is a pajzsmirigy okozza a magas pulzusszámot. Javaslatára rendszeresen mértük, és idővel beállt a normális 70 körülire. Ha tartósan magas, úgy beszélj a háziorvosoddal, mert a pajzsmirigy utálatos dolog, annyi mindenféle tünetet okoz, amiről nem is feltételeznénk, hogy honnan ered. Egy vérvizsgálat kimutatja, ha azzal van a probléma, és gyógyszerrel kezelhető.
2010. máj. 27. 12:31
 4/5 anonim ***** válasza:
szerintem egy kivizsgálás lenne a legjobb, biztos, ami biztos:)
2010. máj. 27. 13:51
 5/5 anonim ***** válasza:
a pulzus nagyon magas,ennyi szokott lenni futás után.
2010. máj. 31. 13:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!