Lehet valami bajom abból, ha vérnyomáscsökkentőtől köhögök?
Coverexet szedek, már vagy fél éve.Régóta köhögök szárazon.Hol jobb hol durvább.Dolgozok, a dokim meg szinte sosincs bent, úgyhogy még halogattam, nem tudtam ezzel eljutni orvoshoz.Mostanság utifűteát iszom, de nem múlasztja el teljesen.Főleg éjszaka meg reggel köhögök.
Érdekes, hogy kinn a szabadban, vagy pl a vendéglőben ahol dolgozom (párásabb, melegebb levegő miatt?) ott szinte sosem köhögök.Főleg odakint nem, tehát biztos nem vagyok allargiás fűre-fára. ez az egy talán kizárt.Én a gyógyszerre azért gyanakszom, mert kb azóta van a köhögés, de nagyon lájtosan kezdődött, mostanra rosszabb.Sokszor már öklendezek annyira ingerel, csiklandozza a torkomat.Torokkaparást érzek ilyenkor, meg sokszor száraznak érzem a torkom, garatom, az egész számat belül.Attól csillapszik ha iszok, meg cukorkától.
Szóval ez a köhögés veszélyes? Csak mert nem tudom mikor sikerül már eljutni a dokihoz, ügyeletről meg ezzel szerintem elzavarnak.Mert más bajom nincs, a gyógyszer amúgy a vérnyomásom szépen beállította, csak a köhögés..Ez már nagyon zavar!
A vérnyomáscsökkentő gyógyszerhez mellékelt tájékoztatóban szerepel a köhögés mint mellékhatás?
Valószínűleg kiszárítja a torkod és az köhögésre késztet ami a párásabb levegőben megszűnik. Van sokféle vérnyomáscsökkentő talán egy másiknál is beállna a vérnyomásértéked és esetleg elmaradna a torokszárazság.
A gyógyszereknél mindig a fő hatás a mérvadó és lehet hogy más hordozóanyag ami a hatóanyagot beviszi nem köhögtet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!