Hogyan fejlesztik ki a pszichiatriai gyogyszereket?
Most nezem itt a kategoriat, es latom hogy rivotrilt szednek paran innen. Rakerestem es ez egy szorongasoldo, ami termeszetesen az izmokat is ellazitja. De hogyan jottek ra, hogy a hatoanyaga jol hasznalhato panikbetegsegre?
Illetve a tobbi gyogyszer? Vannak ilyesmik hogy frontin, ami nyugtato ha jol tudom, de ha valaki skizofren akkor is vmi tok komoly gyogyszert szed
Lehetséges, hogy ismerik a hatóanyagot, például a természetből, vagy az emberi szervezetből, tudják, hogy milyen hatást vált ki, és ez alapján fejlesztik ki a gyógyszert, direkt erre vagy arra.
Olyan is lehet, hogy egy bizonyos hatóanyagot vizsgálnak, ami hat erre vagy arra, s a kísérletek közben kiderül, hogy még "amarra" is jó. Ekkor kiterjesztik a kísérleteket az "amarra" betegségre vagy tünetre is. Ha beválik, akkor alkalmazzák "amabban" az esetben is.
Ha jól tudom, az Aszpirin az utóbbi módon találtatott jónak szívinfarktus esetén (illetve megelőzésképpen). De pont a pszichiátriában is előfordul, hogy amit például használnak epilepsziára, az "mellékesen" jó nyugtatónak is, vagy fordítva. És hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!