Katasztrófa az emésztésem. Helyrehozható még?
A helyzet az, hogy sosem volt az igazi, emiatt még kb. 10 éve orvostól orvosig jártam, szervi bajt nem találtak. Vérvételre évente járok, az eredemények mindig jók, de szondáztatni és vastagbéltükrözést csináltatni nem akarok, amíg nem nagyon muszáj. Enyhén tejérzékeny vagyok, de semmi más.
A valós baj: 2009 óta csak hashajtóval, 1-másfél hét kihagyással tudok nagyvécézni. Guttalaxot szedem heti egyszer, valamennyit segít, de látszik, hogy nélküle képtelenség lenne megszülnöm... ha értitek, mire gondolok. Elég egysíkú az étrendem, felvágott, szendvics, főtt kaja ritkán, gyümölcs soha, vízből sincs meg a napi 2 liter, csokit is szeretem, a kekszet szintén, főétkezések között általában az utóbbi kettővel csillapítom az egyébként nulla étvágyam. Vékony vagyok férfi létemre, de úgy érzem, többet leerőltetni nem tudok, tiszta madárétkűvé váltam.
Az egysíkú, nulla étrend okozhatja a problémákat? Valakinek van hasonló tapasztalata? Kemény székleten hogy tudnék segíteni, vagy hogyan tudnám gyógyszer elhagyásával sűrűbbé tenni a székletürítést? Egyáltalán 8 évnyi hashajtózás után tudok még ezzel valamit kezdeni, vagy szétcsapattam véglegesen nagy eséllyel?
(Egyéb tüneteim nincsenek, régen voltam csalánkiütéses, de elmúlt, valamint ritkán van hányingerem, de hasfájás alig, véres/sötét széklet soha. Talán az erős [és büdös] izzadást tudnám még ehhez kötni.)
25 feletti férfi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!