Voltam arcüreg röntgenen, és én alapból félek az ilyesmitől (sugárzás). A kivizsgálás úgy zajlott, hogy ugye le kellett feküdni, az állkapcsom alá helyezett egy széles fém tégla lapot, és lenyomta a fejem, de én lélegeztem, és büdös volt. Na most én félek, hogy belélegeztem. Aztán szólt, mikor bekapcsolta a röntgent, hogy ne lélegezzek, akkor nem lélegeztem. De kicsit aggaszt, hogy felszippantottam azt a fém szagot. Attól lehet valami bajom? :(
Neked egy bajod van. hipochondria. Nem lesz semmi bajod. A röntgentől sem.
2017. máj. 9. 10:26
2/8 anonim válasza:
semmi
meg a röntgensugárzástól se félj.
Jó esetben életed során max 10szer röntgeneznek meg (ha sűrűbben kell, akkor már régen baj van), és ez bár egyszerre viszonylag nagyobb sugárdózis, de eltörpül amellett, amit nap mint nap, egész életed során kapsz a modern világ velejárójaként (mindenhol free wifi, otthoni wifi hálózat, mobiltelefon, van akinél több is, URH rádiók -elég csak egy taxidroszt mellett elsétálnod, ahol áll 5 taxi, máris jött a jóság az URH-k álltal, de egyéb sugárzás is, amivel tele van az éter, nem tudod kivédeni). Szóval a röntgentől külön nem parázz. Fáj? Nem. Akkor meg?
2017. máj. 9. 10:27
3/8 A kérdező kommentje:
Én tudom. De emlékszem, ahogyan a kémia tanárom azt mondta, hogy nem szabad rtg-t gyakran készíteni. Ez volt a második, és nem is értek hozzá, de én félek az ilyesmitől nagyon.
2017. máj. 9. 10:27
4/8 anonim válasza:
Igen nem jó ha naponta jársz, de olyan mennyiségű röntgen sugárzást nem kapsz hogy bajod legyen belőle. A sugárzás mértéke bőven a határérték alatt van. Gondlom nem csinálnak neked napi 2-3db-ot. Akkor lehet már következménye. Nekem volt hogy havonta jártam, mindig valamim megsérült :D Túl vagyok 30db-on biztos.
2017. máj. 9. 10:32
5/8 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, de én attól a fémtől félek, amit az arcom alá helyezett.
2017. máj. 9. 10:42
6/8 Manócska1 válasza:
engem pszichiátrián ect-kezeléssel kezeltek sokszor,nem lett bajom tőle legalábbis az áramtól nem.. amennyire tudom
2017. máj. 9. 19:26
7/8 anonim válasza:
Az a szag amit éreztél nem rtg, hanem kórházi fertőtlenítő a fémen spéci szag. Ezért fémes. A rtg-nek nincs semmi szaga, maximum valamennyi ózon a berendezéstől amit nyirkos helyen bekapcsolt crt televízió hátulján is érezhetsz. Valóban nem veszélytelen, mert terhes nők magzati fejlődésére káros. Aki pedig röntgennel foglalkozik (asszisztens) szerintem ne is akarjon gyereket ha egészségeset (nem demens) akar.
Amúgy meg évi 1-2 röntgentől semmi bajod nem lesz. Csak benne van a pakliban... Szerintem inkább MR.
2017. nov. 18. 00:44
8/8 anonim válasza:
Azért mondta, hogy ne lélegezz, mert ha lélegzel, akkor mozogsz, és ha mozogsz, akkor homályos lesz a kép. Semmi köze a fémhez vagy a szaghoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!