Mostanában néha szúr a szívem és alig kapok levegőt (egyszerre), aztán elmúlik, de pár nap múlva újra előjön. Mitől lehet, illetve nagy baj, vagy csak ijesztő?
A karom nem zsibbad, meg semmi, a vérnyomásom mindig is egy kicsit alacsony volt, meg szerintem fiatal is vagyok még ahhoz, hogy szívbajos legyek (22 vagyok). Viszont egy pár hete random rosszul leszek, dobban egy nagyobbat a szívem, utána fáj a mellkasom, úgy érzem, nem tudok elég levegőt beszívni, szédülök, izzadok és remeg az egész testem. A múltkor egy ilyen után hánytam is. Orvoshoz mostanában nem tudok elmenni. Mi lehet ez, tudok vele valamit csinálni?
22/L
Inkább kardiológiára fog beutalni :)
Érdemes felírni egy papírra a mondandódat, panaszaidat és úgy felolvasni neki mert ha ott leszel úgy is elfelejted a felét...
a nagy dobbanás extra systolé lesz amit kivált valami de ezt így elég nehéz megmondani, hogy mi...
sok minden okozza
kérdés pl. nem-e vagy túlsúlyos, nincsenek-e gyomorpanaszaid, mennyire vagy stresszes...
mikor jelentkeznek az extra szívverések pl fizikai terheléskor vagy nyugalomkor is
fizikai terhelésre fokozódnak-e stb..
valószínűleg kapni fogsz egy 24 órás holter mérőt (guglizz rá ha nem tudod mi az) és az alapján már többet fog látni az orvos.
esetleg írni fog fel gyenge béta blokkolót ha nincs szervi elváltozás.
szerintem ezek "csak" sima extrasystolék, nem veszélyesek csak Te megijedsz tőlük és ezért pánikolsz be :)
de persze menj el háziorvoshoz beutalóért kardiológiára vagy mehetsz beutaló nélkül is magánrendelésre az olyan 13e ft körül van.
ha nem volt mostanában vérképed csinálva akkor oda is el fognak küldeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!