Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szelektől hasmenés?

Szelektől hasmenés?

Figyelt kérdés
Elég sűrűn, főleg délutánonként, rám jön egy olyan érzés, hogy tele vagyok gázzal, amik nem akarnak távozni, majd elkezd csikarni a hasam, és mennem kell wc-re. Nem is hasmenésnek nevezném, hanem inkább székelési ingernek, aztán nem is teljesen híg. Próbáltam már Espumisant, de nem segített. Esetleg valakinek volt már hasonló? Ha igen mit szedett rá? Köszönöm.
2017. jan. 19. 08:59
 1/2 anonim ***** válasza:

A szelek és a hasmenés nem így áll ok-okozati viszonyban, valószínűbb, hogy valami olyat eszel vagy olyan folyamatok mennek a beleidben, ami egyrészt gázokat termel, másrészt irritálja a bélfalad (persze a gázok is irritálhatnak és feszíthetnek), ezért fokozódik a perisztaltika a hasadban, és gyorsabban megszabadul a tartalomtól.

A helyedben inkább megnézném, hogy melyik kaja váltja ezt ki. Tejtermékeket eszel, főleg tejet? Lehet van egy kis laktózintoleranciád. Nekem pl. ugyanez van, ha két pohár tejnél többet iszom. A két pohár tejjel nincs gond, de ha lecsúszik mellé egy puding vagy hasonló, akkor tuti a "siker". Hüvelyesek szintén okozhatnak ilyet, egyes puffasztó zöldségek (káposzta) is. Felmerülhet gluténérzékenység, gyulladásos bélbetegség is. És az is simán lehet, hogy a stressztől van ilyen.

2017. jan. 19. 09:08
 2/2 anonim ***** válasza:

en is igy vagyok vele, ha nem tudom kiengedni a gazokat, akkor nemsokara jon a hascsikaras es a vecere futas.

Nem szedek ra semmit, igyekszem kiengedni :)

2017. jan. 19. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!