Szelektől hasmenés?
A szelek és a hasmenés nem így áll ok-okozati viszonyban, valószínűbb, hogy valami olyat eszel vagy olyan folyamatok mennek a beleidben, ami egyrészt gázokat termel, másrészt irritálja a bélfalad (persze a gázok is irritálhatnak és feszíthetnek), ezért fokozódik a perisztaltika a hasadban, és gyorsabban megszabadul a tartalomtól.
A helyedben inkább megnézném, hogy melyik kaja váltja ezt ki. Tejtermékeket eszel, főleg tejet? Lehet van egy kis laktózintoleranciád. Nekem pl. ugyanez van, ha két pohár tejnél többet iszom. A két pohár tejjel nincs gond, de ha lecsúszik mellé egy puding vagy hasonló, akkor tuti a "siker". Hüvelyesek szintén okozhatnak ilyet, egyes puffasztó zöldségek (káposzta) is. Felmerülhet gluténérzékenység, gyulladásos bélbetegség is. És az is simán lehet, hogy a stressztől van ilyen.
en is igy vagyok vele, ha nem tudom kiengedni a gazokat, akkor nemsokara jon a hascsikaras es a vecere futas.
Nem szedek ra semmit, igyekszem kiengedni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!