Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha érzem este, hogy fáradt...

Ha érzem este, hogy fáradt vagyok, és reggel alig bírok felkelni, akkor miért forgolódok 2-3 órát elalvás előtt?

Figyelt kérdés

Imádok aludni, és próbálok is korán lefeküdni, 8 körül.

De sokszor még látom a digitális órán, hogy 22.00, 22.30...

Csak forgolódok egyik oldalamról a másikra.

Reggel meg alig bírok kimászni az ágyból, fél 6-kor kelek.

Kb másfél hónapja citromfű teát iszom, az elvileg segít álmatlanság esetén, hát passz, nem alszom el tőle gyorsabban.

Miért forgolódok ennyit, ha egyszer igénylem az alvást?

2017. jan. 5. 18:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Én is ugyanígy vagyok, jó lenne tudni :( én is sokszor nap végén olyan fáradt vagyok, alig várom hogy aludjak, lefekszem kilenc körül és jobb esetben éjfélkor már alszom... gyakran van ilyen veled?
2017. jan. 5. 18:27
 2/8 A kérdező kommentje:

Elég gyakran, évek óta.

Mondhatni minden nap. És veled?

Reggel mikor felülök a távolsági buszra és megyek munkába, azt a fél órát végig "alszom", csukott szemmel próbálok még pihenni.

Hazafelé szintén előfordul, hogy pillanatokon múlik, hogy ne aludjak el, aztán hazajövök, tenni-venni kell, és akkor elmúlik.

Hátha jön valaki, aki tudja a választ, és megoldást is rá!

2017. jan. 5. 18:38
 3/8 anonim ***** válasza:

első vagyok. Velem minden vasárnap éjjel, de akkor van hogy nem is alszom. De ez a hetem is elég ramaty alvád ügyben :/ én mosz vagyok végzős szakgimnáziumban és ha rosszul aludtam akkor egész nap nem tudok figyelni meg tanulni se tudok itthon. Velem ez idén szeptemberben kezdődött, nem tudtam újra megszokni a sulit és ez rajtam is maradt :/

Szerintem amúgy az a bajunk, hogy félünk az ébresztő órától. Számolgatjuk mennyit alhatunk még és megijedünk ha azt látjuk hogy már csak 4-5 óránk maradt. Nem tudom hogy lehetne "meggyógyítani" magunkat. Gondolom te se akarsz altatót szedni, az már tényleg a végső kétségbeesés lenne.

Én próbálom úgy felfogni, hogy ha nem alszom hogy hát rendben nem minden éjszaka az alvásé, de most három napon belül aludtam kb 13-14 órát ami 19 évesen nem egészséges és már fél éve ez megy, ilyenkor azért idegesít a dolog.

Ezt mindenképp a fejünkben kell eldönteni de hogy pontosan hogyan... :D

Annyit tudunk tenni, hogy kis dolgokkal próbálunk segíteni magunkon. Olvastam hogy kis levendula olaj a párna csücskére, vagy párologtatóba. Bioboltban nekem azt mondták hogy a teák is beválnak csak nem szabad kudarcnak felfogni hanem kísérletezni kell. Az elado nekem ott azt mondta hogy ő is alvászavaros és három féle teát szokott összekeverni. Szóval nem szabad feladni hátha egyszer mi is jó alvók leszünk :)

2017. jan. 5. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy én összesen öt párnával alszom. Kettő naggyal és három kicsivel. Franciaágyam van szóval kedvemre variálhatom a helyem és van amúgy hogy a laposabb párnán nem tudok aludni, átmegyek a keményebb párnára és ott meg igen. Bár szerintem ez se a legjobb mert ezzel meg arra szoktatom magam hogy a tökéletes pozíciót keressem, de csak akkor váltogatom a párnákat ha érzem hogy nem fogok tudni elaludni és akkor viszont tök nagy segítség nekem :)
2017. jan. 5. 20:24
 5/8 A kérdező kommentje:

ha csak vasárnap van, akkor egyértelmű, hogy aznap nem fáradsz el ugyanúgy, meg vasárnap reggel tovább alszol.

ha a citromfű tea nem segített, akkor a levendula sem fog, meg nem is praktika kellene, hanem az ok, ami miatt ez így van.

2017. jan. 6. 12:12
 6/8 anonim válasza:

Attol is fugghet, h mennyi ideje probalsz kefekudni koran.

Ha eddig mindig jeson fekudtek le, akkor lehet h az agyad meg nem szokta meg h ilyen koran kell "nyugovora ternie" es egyszeruen keptelen vagy elaludni, addig az idopontig amig eddig fekudtel le...

Ebben az esetben, csak ido kerdese, es sikerulni fog elaludni nyolckor

2017. jan. 7. 13:53
 7/8 A kérdező kommentje:
ez évek óta így megy.
2017. jan. 7. 13:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Vérnyomást, pulzust meg kellene mérni, hogy mennyi? Lehet stressztől kicsit magasabb valamelyik, és ezért van a nehezebb elalvás. Sportolni is érdemes elkezdeni.
2017. jan. 8. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!