Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért fáj a vállam? A cipő miatt?

Miért fáj a vállam? A cipő miatt?

Figyelt kérdés
180 cm magas 17 éves lány vagyok. Főképp ünnepségek alkalmával vettem észre hogy egy idő után hosszan tartó szúró kibírhatatlan fájdalom jelentkezik a vállaimban. Olyankor még ha nem is mozgatom őket akkor is érzem. Arra gondoltam lehet hogy a magassarkú cipő végett van vagy esetleg a kosztüm válltömése miatt? Miért lehet ez?
2010. máj. 3. 11:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, vagy rossz a tartásod.
2010. máj. 4. 17:09
 2/6 anonim válasza:
Talán lehet, a cipőtől embernek néha szokott fájni, mint pl. v.kinek a háta fáj v. csak rossz a tartásod. :(
2010. máj. 6. 17:20
 3/6 anonim ***** válasza:
53%

A cipő végett semmiképpen nem lehet, mert ez azt jelentené, hogy a fájdalom a cipő kedvéért létezik, és ez valamiért hasznos a cipőnek.

Azt, hogy a magas sarkú cipő _miatt_ van a fájdalom, nagyon is könnyen el tudom képzelni, pl. nem elég kényelmes a cipő ilyen hosszú álláshoz, nem vagy eléggé szokva hozzá, vagy egyszerűen csak nem neked való ez a cipő (a magas sarkú cipőt tudnivalóan nem azért találták fel, mintha egészséges volna).

Ahogy a lúdtalp okozhat bármiféle fájdalmat egészen a fejfájásig, ugyanúgy a kényelmetlen cipő, vagy az ebből fakadó helytelen vagy szokatlan testtartás is nyilvánvalóan, a fájdalom az egyik izomról a másikra tevődik át, és ha rendszeresen ennek a cipőnek a viseléséhez tudod kötni a vállfájást, akkor nagyon logikus arra gondolni, hogy ez is okozza.

Gyógymasszőr

2010. máj. 6. 18:38
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
Ui.: azt nem tettem hozzá, hogy az efféle fájdalom masszázzsal eredményesen kezelhető, de ha tudod az okát, akkor szerintem szerencsésebb megelőzni.
2010. máj. 6. 18:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem hordok sűrűn magassarkút, nincs gerincferdülésem, de lúdtalpam az van sajnos. Kiskoromban volt lúdtalpbetétem de kinőttem és el lett felejtve. Még egyszer köszönöm!
2010. máj. 6. 19:24
 6/6 anonim ***** válasza:
53%
Igen, a lúdtalp okozhatja ezt, és lehet, hogy a hétköznapokban már nem vagy érzékeny rá, de a magas sarkúban előjön. (Előző)
2010. máj. 6. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!