Fokhagyma fogyasztása helyettesitheti az antibiotikumot?
igazából nagyon kevés betegség "igényli" kimondottan az antibiotikumot. Főleg akkor ajánlott, ha fennáll az elfertőződés veszélye. Nem minden betegségre rögtön az a megoldás. Sajnos a legtöbb orvos rögtön antibiotikumot ír fel (nekem is ilyen a háziorvosom). Tény, egy antibiotikum kúra lórúgásként 3-4 nap alatt kihoz a nyavalyából, nélküle meg kb 2 hétig gyógyulgatok, de én mégis inkább ezt az utolsót választom (tea, c-vitamim, illetve ha tehetem, "kifekszem"). Illetve sokan mindenre beszedik meguktól, orvosi javaslat nélkül is, ezzel pedig nem kis kárt okoznak. Arról nem is beszélve, ha vírusos a megbetegedés, akkor kb annyit ér az antibiotikum, mint ha apróra zúzott téglaport szednél.
Ezen felül az antibiotikumok rendszeres használata gyengíti az immunrendszert, így később könnyen ágynak dönt egy olyan bakérium, amit azelőtt meg se éreztél. Globális szinten pedig az antibiotikumok elterjedése rezisztens kórokozók megjelenését okozzák, így folyamatosan új cuucok kellenek, mert a régiek már hatástalanok.
Nem vagyok teljesen ellene, mint említettem, vannak esetek, amikor kifejezetten szükséges, de ha van rá mód, akkor ne sajnáljuk azt a kicsit hosszabb időt, amíg a szervezetünk legyőzi a betegséget. Hasonló a lázcsillapítás is. 38,5-39 foknál már érdemes csillapítani, de 38,5 alatt fölösleges. A szervezet a megemelkedett testhővel küzd a kórokozók ellen. Ha ezt rögtön leviszi az ember mesterségesen a normális érték körülire, azzal a szervezet ellen dolgozik. 39 fok fölött viszont ajánlott csillapítani, ezzel egyetértek, mert ott már megvan a lázgörcs veszélye. Nekem volt már 40 fok körül a lázam, pedig toltam be 38,5 magasságában lázcsillapítót, de nem emlékszem mindenre, nem volt kellemes (egy influenza oltás után, hadd ne mondjam, ennek majd 10 éve, azóta nem olttatom magam, és kisebb meghüléseken kívül semmi bajom nem volt)
Ha kicsit beteg vagy, akkor lehet nem is kellene antibiotikum, persze attól is függ mi bajod.
Ha hűléses betegség, és szövődménymentes, akkor bőven elég a hagyma, fokhagyma, méz, citrom, csípős húsleves, vitaminban gazdag étkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!