Mit csináljak most a vérnyomásommal? (többi lent)
Figyelt kérdés
Pontosan 6 kiló felesleg van rajtam es makk egeszseges vagyok...elvben...de magas a vernyomasom elvben...akármikor mérik túl magas értéket mutat...valószínűleg azért mert maga az eszköz már olyan stresszt kelt bennem.hogy attól rosszul vagyok....mikor orvos méri akkor még rosszabb mert olyankor remegni izzadni és bőgni kezdek általában....lehet hogy mégis magas a vérnyomásom de sosem fájt még úgy a fejem és sosem szédültem....olyan 140/90 korul van mikor itthon mérem úgy hogy próbálok megbarátkozni a műszerrel...mikor dokihoz megyek akkor volt márt 180/110 is mikor bőgni kezdtem közben...próbálok egészségesebben táplálkozni és mozogni és tudom magamról hogy ha kiderül hogy gyógyszert kell szednem akkor valószínűleg depressziós leszek...már így sem vagyok teljesen egészséges mentálisan de ha kiderül hogy a testi épségem megromlott akkor borzalmasan le fog romlani a szellemi állapotom is...nagyon utálok betegnek lenni és ha csak belegondolok hogy 15 éves koromtól gyógyszert szedjek életem végéig....hát nem...nem tudnék azzal a tudattal élni hogy ilyen betegségem van már a gondolatától elkezdtem bőgni és meg vagyok ijedve és nem tudom mit csináljak...teljesen elmegy az életkedvem valahányszor meglátom azt a műszert és mondják hogy akkor most megmérjük...na akkor elszabadul a pokol és elkezdek szinte pánikolni....nagy levegot veszek kifujom...nem segit....behunyom a szemem....nem segit....nemtudom mi a jo uristent kene csinalnom hogy ne legyen magas mert en isten bizony inkabb meghalok minthogy gyogyszeren eljek ezzel....a csaladomban mondjuk orokletes a dolog de.én nem tudnám elfogadni és szégyellném mások előtt...egyszerűen nem akarok így élni ezzel a betegséggel vagy kezdődő betegséggel...sportolni az iskolai tesi órakon es olyan 15 perc gyaloglason (naponta)kivul egyenlore nem nagyon szoktam.... tudom hogy ez helytelen es tervben van a sport beiktatása a mindennapjaimba csak sajnos a napi 3.5 ora utazas kicsit megnyirbalja a szabadidomet...de ezek utan biztos hogy inkabb nem tanulok de sportolni fogok es inkabb egyatalan nem eszek es leszek anorexias de ezt a betegseget nem vagyok kepes elviselni....mit csináljak? Mit kéne tennem? Kérlek segítsetek mert borzalmasan erzem magam....konyorgom :( 15/L2016. nov. 9. 21:59
1/2 anonim válasza:
Magadnak mérd meg a vérnyomásodat naponta többször, amikor ráérsz. Így hozzászoksz a méréshez. Ha viszont így is 140/90, akkor gyógyszer kell. Lehet ideges vagy, és ettől magas. Nem kell életed végéig szedni, csak addig, ameddig nem jön helyre. Ilyen tinédzser korban gyakran előfordul. Jobban fogod érezni magad a vérnyomáscsökkentőtől, és elmúlik a depressziód is. A sportot komolyan kellene venned, mert az tényleg segít.
2/2 anonim válasza:
Nekem 54 evesen van. A a galagonya tea nagyon jo de van preselt drazséban is. Kezdetin segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!