Normál vérnyomás nagyon magas pulzus?
A vérnyomásom teljesen normális de a pulzusom, teljesen nyugodt állapotban is folyamatosan 95-100 körül mozog (rosszabb esetben meg 130ig is felmegy).
Milyen betegség vagy "rendellenesség" esetében fordul elő ilyen?
Szorongás, szívritmus zavar, kevés mozgás, lázas állapot.
Nagyon színes a paletta, akár egy vérrög is okozhatja, de úgy gondolom, nem először érezted, hogy gyorsan ver a szíved, így valószínűleg az már kiderült volna.
Krónikus kimerültség is lehet a kiváltó ok.
Először is, szedj magnéziumot, az ártani nem árthat.
Másodszor, egyél egészségeseket, amik nem terhelik a keringési rendszert (teljes kiörlésű ez-az, sok zöldésget és gyümölcsöt, főleg banánt a magas kálium tartalma miatt, stb.)
Harmadszor, menj el orvoshoz, amint tudsz, mert ez így nem maradhat és mihamarabb megoldást kell találni a problémára.
Előfordulhat, hogy örököltél egy kis szívritmus zavart, de ki kell zárni minden komolyabb betegséget.
Asthma gyógyszert szedsz-e?
Reflux betegség áll-e fent nálad?
"Kihagyni" szokott-e a szíved?
Hány éves vagy?
Köszönöm a gyors válaszokat :)
Utolsó: 19 éves lány vagyok, régen asthmás voltam de abból állítólag kigyogyultam. Refluxról szivkihagyásról nem tudok de nagymamámnak vannak pajzsmirigy gondjai. Az esetleg öröklődhet vagy lehet ilyen hatással? Sajnos tudom hogy hajlamos vagyok stresszelni de aggaszt hogy nyugodt állapotomban is ilyen magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!