Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogy van ez a tb befizetéssel...

Hogy van ez a tb befizetéssel most akkor?

Figyelt kérdés
2009-ben végeztem az iskolával, azóta munkanélküli vagyok... De ha akarom fizetni a tb-met, akkor visszamenőleg is be kell fizetnem?? Mire fel?! Mikor volt tb-m, akkor is egy évbe ha 1X voltam orvosnál... Mióta nincs tb-m, nem is voltam! Ha mondjuk júliustól fizetni szeretném, akkor durván 12x 4950-et kéne fizetnem rögtön indulásnak? Mert ha igen, az biztos, hogy soha nem fogom befizetni mig munkanélkuli leszek, sőt, ha a bejelentett munkám után akarnák ezt az összeget levonni, tuti feketéznék! Ennyire gáz Magyarország?
2010. ápr. 24. 21:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Tőlem nem kérték visszamenőleg, csak attól a naptól, amikor ott voltam. Másfél éve nem volt tb-m, direkt megkérdeztem őket, mit ajánlanak, és ők mondták, hogy elég aznaptól, mert ha biztosított vagyok, akkor már senki nem vizsgálgatja utólag, hogy korábban is az voltam-e.

Egyébként ez lényegében egy adó, amit attól függetlenül kell elméletileg fizetned, hogy voltál-e orvosnál.

2010. ápr. 24. 21:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, remélem igy lesz nekem is, mert ha nem akkor leshetik hogy fizetem:D Visszamenőleg nem, de <hamarosan> fizetném rendesen, max ha akarják visszamenőleg, elvesztenek havi 5000ezret....
2010. ápr. 24. 21:34
 3/8 A kérdező kommentje:
5ezret*
2010. ápr. 24. 21:35
 4/8 A kérdező kommentje:
amugy ha fizetném ,rendesen ki is használnám , minden sz@r miatt elmennék dokihoz:D ha fizetek kapjak is vmit
2010. ápr. 24. 21:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ez nem lehetőség, hanem kötelesség. És bizony amikor oda jutnak, hogy pont a te TB jogviszonyod ellenőrzik, és bizony látszani fog a folytonosság hiánya, akkor számolni fognak. Az eü hozzájárulást mindenkinek kell fizetni. Ez nem Amerika, itt nem lehet "nem biztosított" valaki, mert az szabályellenes, és RENDEZNI KELL a TB jogviszonyt.

Hivatalosan visszamenőleg is meg kell fizetned, de az APEH a bejelentéskor nem vizsgálja az eddigi jogviszony meglétét vagy megnemlétét. Tehát a bejelentőre a bejelentés napját írd. De ettől NEM VÁLIK RENDEZETTÉ az elmúlt éved, és bizony lehet, hogy öt év múlva fogják előszedni, bírságolni és a kamatait is megfizettetni. Mert MEG KELL FIZETNI.

Az pedig nagyon gyenge kifogás, hogy nem voltál orvosnál. De a háziorvosod ott volt a rendelőben, a mentő benn állt a mentőállomáson, a kórházban fűtötték a műtőt, az orvosok ügyeletet tartottak a nővérek dolgoztak stb. Tehát egy vészhelyzetben tudtál mentőt hívni, elláttak volna, kórházi kezelést, ellátást kaptál volna. Ha bajod lett volna, akkor a háziorvosod rendelkezésedre állt volna stb. Tehát nem jó indok az, hogy "minek fizessek, ha nem voltam orvosnál."

2010. ápr. 24. 21:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Miért gyenge kifogás? Én nem másért élek.... nem érdekel más...
2010. ápr. 25. 17:53
 7/8 A kérdező kommentje:
a háziorvosom ott volt a rendelőben... igen.... mikor elmentem hozzá vmi bajommal, elkuldott egy vizsgálatra ami negativ lett, és ennyi.. a probléma viszont megmaradt...
2010. ápr. 25. 17:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Ja, kedves utolsó válaszoló, amennyiben vkinek nincs munkája (ergo bevétele) mégis miből fizesse? Kérjem meg anyucit apucit, akik rokkantnyugdíjasak hogy "lééééci fizessétek már a havi 5 rongyot!"? Biztos vmi mentős vagy apeh-os lehetsz. Nem tudsz belegondolni más helyzetébe, aki sz@r@bbul él mint te... Egyáltalán nem gyenge kifogás amit írtam ,hisz pl a hajléktalanoknak ingyen van a tb, akkor hogy is van ez? (ez nem amerika) Ha vki tényleg nem tudná fizetni, akkor leültetnék? Bár, kaja van, szállás van... cöhh-.-
2010. ápr. 25. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!