Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Állandó fülsistergésre megoldá...

Jelta kérdése:

Állandó fülsistergésre megoldás? Akinek volt kérem olvassa el

Figyelt kérdés
Azoknak az hozzáaszólását várom akiknek hasonlóképpen sistergett a fülük mint nekem. Szóval a hallásommal semmi baj ez biztos. A vérnyomásom jobb nem is lehetne 128/80 75p. Semmi egyéb tünetem nincs csak a bal fülemben állandó, hol erősebb hol gyengébb sistergés, ugyan az a hang nem pulzál semmit nem csinál csak mintha "lyukas volna a fülem" fül orr gégész azt mondta tiszta a fülem nem lyukas és nem lát elváltozást. Akkor szokott jobban sisteregni amikor a nyakam a trapéz izmom beáll ekkor nyújtásokat végzek és ahogy feszítem az izmokat abban a pillanatban még jobban sistereg, mintha izom feszülés előidézné jobban. Tény az is, hogy nehéz időszakon vagyok túl, de jelenleg nem vagyok stresszes nem hinném, hogy lelki eredetű. Milyen irányba induljak? Masszőrhöz járok ő mondja hogy nagyon feszes és tele van görcsökkel a hátam a lapockám alatt van egy jókora görcs amire azt mondta ideget is nyomhat. Akkor kezdődött ez a fülsistergés amikor egy strandon többször a víz alá mentem és akkor olyan volt mintha tele ment volna vízzel. Nem tudom, hogy lehet e összefüggés akár ezzel. Jó tanácsokat várnék, mert eléggé idegesítő! Előre is köszönöm! Ki lehet ebből lábalni?
2016. szept. 5. 03:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a fülész nem talál semmit, neurológushoz lehet még menni. Nagyon gyakran az agyban keletkezik, nem a fülben.
2016. szept. 5. 20:20
 2/4 TR75 ***** válasza:

Igen, ez lehet tinnitus (fülzúgás).

Bár az, hogy izommozgás hatására erősödik, az jelentheti azt is, hogy fizikai hangról van szó. Izmok feszülése, a vér áramlása az erekben előidézhet ilyesmi hangokat.

először ezt kellene kizárni, fül-orr-gégészet, ahol az ilyesmit kizárják, aztán neurológia.

A stressz is okozhat fülzúgást, és nagyon változatos tud lenni a minősége, sípolás, kattogás, sistergés miegyéb.

2016. szept. 6. 00:43
 3/4 A kérdező kommentje:
És egy stressz okozta fülzúgásnak mi a gyógymódja?
2016. szept. 10. 09:42
 4/4 TR75 ***** válasza:

Hát, írnak mindenfélét, értágító, vérnyomás szabályozó, állítólag az antidepresszáns, életmódváltás stb. és stb.; az idegi eredetűnek a legújabb terápiája az akusztikus CR neuromoduláció, ami természetesen horroráron beszerezhető készülékkel történik (gyakorlatilag kioltják az ellenhanggal a fülzúgást :S

Szerintem először is a stresszel kellene foglalkozni, mert az sok grimbuszt tud okozni, olyasmit is, amire amúgy nem is gondolnánk :/

2016. szept. 11. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!