Ti hogy érzitek magatokat a hidegfront miatt? Az lehetséges hogy emiatt tegnap is rosszul voltam?
Én is a hidegfrontra vagyok érzékeny sajnos.
Amikor nagy melegben, relatívén hirtelen jön a hideg, ill. a vihar, kegyetlenül pocsékul tudok lenni. :-(
Magas vérnyomásom van, de kezelve, azaz diétával és gyógyszeresen jól be lehet állítani, akárcsak a pár éve diagnosztizált cukorbetegségemet is.
Frontérzékeny rosszullétnél sem mindig lehet mérni jelentős változást. Ha változik is a vérnyomásom, akkor is főként a pulzusom gyorsul fel. Émelygés, szédülés, majd fejfájás következik. Mintha szét akarna robbanni a fejem. Ilyenkor semmi nem jó, "mindenki hagyjon békén" állapotban vagyok. A pihenés, meditáció, alvás + Algoflex forte a megmentőm általában.
Nagyon pocsék, mikor nem itthon, hanem máshol ér el a frontérzékenység. :-( Ha tehetem hazajövök, ha nem, akkor próbálok valahol aludni egy kicsit. (persze, ez nem mindig lehetséges)
Apósom orvos, ráadásul szintén migrénes. Tanácsára elkezdtem összeírni, mikor voltam rosszul. (vérnyomás és cukormérés, feljegyezni az időjárási viszonyokat, információkat) Még egy bevált ötlet tőle: frontérzékeny fejfájásnál meleg (kötött) sapka, még a lefekvéshez is. De egy kellemesen meleg fürdő is tud segíteni lefekvés előtt. (természetesen, egyénre válogatja)
A napi stressz csökkentése is sokat segít! Én pár éve felhagytam a stresszes munkamániás állásommal, és itthoni munkába kezdtem. Saját magam ura vagyok, nincs főnököm. Érezhetően, számolhatóan csökkentek a rosszullétek. Kiegyensúlyozottabb lettem, ami a családomra is kihat. Sajnos nejem hiperaktív és erről nem is tud leszokni, az ő idegállapota nekem is csak azóta szembetűnő, mióta én lelassultam/lelazultam. Szerencséjére nem frontérzékeny típus. De másokon is látom manapság, miként teszik tönkre egészségüket, életüket az értelmetlen hajtással, a sok stresszel. Dolgozni kell, néha még jól is esik, de ész határokon belül és jól átgondolt szervezésben szabadna csak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!