Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Esélyem mennyi lehet erre a...

Esélyem mennyi lehet erre a betegségre?

Figyelt kérdés
Nagyapám tüdőrákban halt meg,én még nagyon kicsi voltam.Nem dohányzom,de hallottam arról,hogy az unokáknál csapodik le a betegség.Mennyiben lehet igaz ez?
2010. ápr. 19. 18:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha vigyázol magadra, nem sok.
2010. ápr. 19. 18:29
 2/4 anonim ***** válasza:

a genetika egy hajlam. Például ha te neadj isten dohányozni fogsz, azzal még rásegítesz a hajlamra.

De sajnos van aki úgy is tüdőrákos, hogy egy szál cigit sem szívott el életében.

Évente el kell járni tüdőszűrésre, amit itt ismét leírnék.

amikor beállunk a dobozba a hely iskolában és csinálnak egy mellkas rtg-t az közel nem szűrésnek nevezhető.

az igazi tüdőszűrés egy tüdőgyógyászati vizsgálatból, amit tüdőgyógyász szakorvos végez, hallgatózik, kopogtat, kikérdez, esetleg légzésfunkciót csinál, majd elküld egy mellkas rtg-re. Na ez egy szűrés.

Tudom hogy a tüdőgyógyászati vizsgálat nem kötelező ( sajnos), de egy évben egyszer háziorvostól érdemes a helyileg illetékeshez elmenni. Ennyit megér az egészség.

Ráadásul a légzésfunkcióval nagyon sok fajta tüdőbetegség kiszűrhető ( asztma, COPD, allergia, ésatöbbi).

Nálunk ez alap, de én kórházban dolgozom, igyekszem mindent igénybe venni amit lehet.

Találkoztam olyan emberekkel, akik 40 évig egyszer sem voltak tüdőszűrésen... hát nem is tudom. Magyarország ilyen szempontból is rettenetes.

Ahol tudom leírom: szűrésre mindenki járjon. Méhnyakrák, prostata,vastagbél (40 felett ), tüdő. És egy évben egyszer egy hasi UH. Mindenre lehet kérni beutalót.

2010. ápr. 19. 18:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Kerülnöd kellene a szabadgyököket,és a szokásos "maszlag" megpróbálni egészségesen élni.Elemirostban gazdag,zsírszegény táplálék,sport,stresszmentesség.

Van egy Resveratrol nevű anyag,amit a zöld tea,és a francia,olasz borok tartalmaznak legnagyobb mennyiségben.Az egészséges sejtben be van programozva a sejt öngyilkossága mikor már elöregedett,hogy új léphessen a helyébe.A rákos sejt erre(apoptózis)képtelen.A resveratrol beindítja a rákos sejtekben az apoptózist.Rendszeres fogyasztása a koszorúérelzáródasnál is segít a szívnek elviselni az oxigénhiányt.

2010. ápr. 19. 18:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Minden szűrésen részt veszek rendszeresen,s próbálok minnél egészségesebben élni!!!
2010. ápr. 20. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!