Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Valaki elmondaná mit jelentene...

Valaki elmondaná mit jelentenek a vérnyomásos adataim?

Figyelt kérdés
120/60 és az alatta levő szám 80-as volt. A 120 az tudom, hogy a vérnyomás, a 60 pedig a pulzust jelenti? Akkor mi a 80? Mert a pulzus és a szívverés 2 azonos fogalom, ugye? Szóval amint látjátok nem igazán vagyok képben, valaki segítene nekem?
2010. ápr. 19. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

120 az érfalra gyakorlolt nyomása a vérnek, a per pedig az ér rugalmasságát jelenti, ami így 60-nál alacsony, de van ilyen, ez nem kóros. Ha 100 fölé menne a per, akkor orvoshoz kell fordulni.

a harmadik szám: 80 pedig a pulzusodat jelenti, ami szintén normális. :)

Szóval a 120/60 és a 80-as pulzussal tökéletes :)

2010. ápr. 19. 18:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szép kis káosz van itt! Mind a két szám a vérnyomást jelenti, a 120 a szisztolést, amikor a szív kinyomja a vért a nagy vérkörbe, a 60 pedig a diasztolést, amikor visszaáramlik a vér a szívbe. A 120 tökéletes, a 60 kissé alacsony, de nem vészes, a szisztolés érték fontosabb. A 80 valóban a pulzus, ez kicsit sok, de ez sem vészes. Az érfal rugalmasságát nem méri a vérnyomásmérő (mint a neve is mutatja), ahhoz arteriográf kell.
2010. ápr. 19. 18:17
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Köszi második, ugyanezt leírtam énis.

amúgy nekem 100-as a pulzusom elég fiatal korom óta, ezeregy kivizsgáláson voltam, ilyen vagyok, nopara.

Ja és még hozzátenném, hogy a második érték az érfal rugalmasságát méri, 100 felett már bent tartanak kórházban.

Ja és honnan tudom? 10 éve vagyok kórházi szak-dolgozó

de nem óhajtanék itt okoskodni. főleg hogy tök ugyanazzt írtad, le( latinul) kivéve a per értéket, amit nem jól tudsz.

2010. ápr. 19. 18:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :)
2010. ápr. 19. 19:02
 5/6 A kérdező kommentje:

És esetleg tehetek valamit annak érdekében, hogy a 60-as szám magasabb legyen, a 80-as pedig alacsonyabb?

18 éves lány vagyok amúgy.

2010. ápr. 19. 19:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmit se tegyél, ha jól érzed magad. Add neki a nagyinak a vérnyomásmérőt. Semmi szükséged rá.
2010. ápr. 19. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!