A széklet eleje kemény, a vége híg. Mitől lehet?
Igen, ilyen nálam is (és még néhány ismerősömnél akikkel beszéltünk erről, ha szóba jött) szokott előfordulni, pontosabban nálam nagyon is gyakori.
Szerencsére pánik beteg nem vagyok, de a tudatomat zavarja, hogy a széklet több tekintetben is nem megfelelő, hiszen ez összefüggésben van az ember egészségi állapotával (itt arról beszélek, ha ez a helyzet tartósan fennáll). Próbálkoztam én is teákkal, probiotikus italokkal stb. eddig nem sok sikerrel.
Abban lehet vmi amit a 2es és a 7es hozzászóló írt.
Tudomásom szerint a normális széklet az, szinte szagtalan, sok esetben wc papír sem kellene, mert úgy távozik az emberből, hogy szinte nyomot sem hagy, a wc csészét sem festi... Miért?
Mert egészséges a nyálkahártya az ember vékony illetve vastagbelében.
A székletet, hogy úgy mondjam egy nyálka réteg veszi körül, ezért könnyen távozik.
Ha nincs erős, hosszantartó szaga az azt jelenti, hogy kiváló az emésztés.
Ha van szaga, akkor nem emésztés van, hanem rohadás van a bélben.
Eleve, ha a vékonybélben sérült, nem megfelelő a nyálkahártya, lassabban halad az étel ezért a megemésztett étel elkezd rohadni, következésképp szaga is lesz
Ezek a dolgok a mozgással is összefüggnek a folyadékbevitellel, az étkezési szokással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!