A vernyomasnal az also es felsö ertek között mennyi a normalis ertek?
Figyelt kérdés
Pl. ha a vernyomasom 120/90,az also nem magas?Ez mit jelent,es mit lehet ellenne tenni?Sokszor van hogy a ket ertek közti elteres csak 30,ilyenkor valamit erzek a szivemben,mintha nehez lenne.2016. jún. 4. 08:04
1/9 Gábor19750102 válasza:
Mindenképp mielőtt válaszolnék ne vedd készpénznek. Az orvos az a ki tud érdemben válaszolni. Ha úgy érzed érdemes felkeresni egy kardiológust. Nem írtad ,hogy mennyi éves vagy. Lényeges lett volna. A vérnyomást érdemes a 140/90 alatt tartani. Ha ez fölötti az érték akkor orvosolni kell. A te estetedben nem mondanám tragikusan az értéket, de én felkeresnék egy orvost. Már csak azért is hogy te is meg nyugodj.
2/9 A kérdező kommentje:
50N,az erteket csak peldanak irtam,különben a vernyomasom sokkal alacsonyabb,avval elek.Voltam tavaly vizsgalaton a szivveresek miatt de minden rendben.csak az erdekel,valahogy sehol nem talalok a neten valaszt,baj ha a ket ertek közt csak 30 az elteres?
2016. jún. 4. 08:38
3/9 anonim válasza:
Ami érdekel, nem is kapsz rá választ, mert a dolog nem úgy múkôdik. Fontos az életkor, amit talán szégyelsz.
4/9 anonim válasza:
Előre bocsátom, hogy nem vagyok orvos, csak kíváncsi voltam, úgyhogy én is keresgéltem kicsit. A pulzusnyomásnak inkább a magas értékével foglalkoznak több helyen, hogy mi alacsony, arra nehezebb választ találni. Nekem az jött le, hogy az optimális érték 40 Hgmm és 30-50 között nagyjából normális. Az életkorral nő, 50 felett leginkább, ennek fényében 50 évesen a 30 Hgmm szerintem lehet alacsony. Mondjuk azt írod, csak néha 30. Az alacsony pulzusnyomást okozhatják szívbetegségek, ezeket mondjuk egy szívultrahanggal lehet diagnosztizálni, ha úgy érzed, hogy problémáid vannak, menj ennek utána.
5/9 A kérdező kommentje:
Masodik valaszolo,miert szegyellnem a koromat?Leirtam hogy hany eves vagyok,nekem ezzel nincs gond.Ugy gondolom a kerdesemet nem ertitek.
Pl ha a vernyomas 120 a felsö az also 90 ,ugye közte csak 30 az elteres,pedig a normalis lenne 120/80 es a kettö közti elteres 40.Nalam ez az elteres neha 30.nem a pulzusrol van szo.
2016. jún. 4. 10:26
6/9 A kérdező kommentje:
A magasabb ertek a szisztoles,az alacsonyabb a diasztoles.Baj ha a diasztoles ertek magasabb?
2016. jún. 4. 10:29
7/9 anonim válasza:
Ezt a különbséget úgy hívják, hogy pulzusnyomás, innen fuss neki még egyszer a leírtak értelmezésének :)
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi,ezt a kifejezest meg nem hallottam,marmint a vernyomassal kapcsolatban nem erdekelt soha semmi,nekem evvel nem volt gond.A masik rakerestem nemetül,nemet iskolaba jartam ,igen van nemetül is ez a kifejezes,de hirtelen mikor elolvastam a pulzusra gondoltam.
2016. jún. 4. 11:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!